Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Borsay Szabolcs: 274 felett, nyolc alatt

- 2013.08.21.

A múlt hétvégén rendezték meg a magyar bajnokság újabb, kunmadarasi fordulóját, amelyen végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. A Tomracing Motorsport Team dragosa ráadásul élete legjobb idejét is megfutotta, amikor a negyeddöntőben legnagyobb hazai riválisát győzte le. Ezzel Szabolcs lett az első olyan magyar dragversenyző, aki itthon megépített motorral tudott 8 másodperc alatti – pontosan 7,95 másodperc – időt száguldani, ráadásul hétvégi harmadik helyével – amivel ő lett a legjobb magyar – jelentősen növelte előnyét a bajnoki összetettben.  

 2013_borsay_kunmadaras_beszamolo2.jpg

Borsay Szabolcs: „Már az augusztus 9-11-ei hockenheimi NitrOlympx-en lehetett érezni, hogy kezdünk rátalálni a helyes útra, hiszen ha nem lyukadt volna ki a harmadik henger dugattyúja az időmérőn, akár a legjobb négyig is eljuthattam volna. Nos, a múlt hétvégén aztán végleg összeállt a motor, megjött az ereje, és már az időmérők során 8,1 másodperceket mentem. Ugyan kicsit tartottam attól, hogy a technika ördöge megint a legrosszabbkor közbe szól, hiszen a remek eredmények mellett azért négy kuplungot csak szétégetett a Suzuki. Ám most nem jött közbe semmi, és ennek köszönhetően életem legjobb idejét futottam meg a negyeddöntőben, éppen a legnagyobb ellenfelem ellen. Videón visszanézve is hihetetlen, hogy 275 km/h-s sebesség mellett a negyed mérföldet 7,95 másodperc alatt tudtam teljesíteni. A fináléba sajnos nem kerültem már be, de így is a leggyorsabb és legeredményesebb magyar voltam a hétvégén, és nem mellékesen jelentősen növelni tudtam az előnyömet a magyar bajnoki összetettben is. Szeptember elején meghívásom van az utolsó Európa-bajnoki futamra, majd utána remélhetőleg eldől, hogyan tovább 2014-ben. Az sem kizárt, hogy új motort építünk, és ha a szponzori tárgyalások sikerrel járnak, akkor jövőre a magyar bajnokság mellett egy teljes Európa-bajnoki szezont is végigcsinálhatok majd.”

 2013_borsay_kunmadaras_beszamolo1.jpg

Miklósy Tamás: „Szabolcs a NitrOlympx-en való szereplése után végre szinte gond nélkül bizonyíthatott Kunmadarason, ahol ismét komoly mezőnyben lett dobogós, és a legjobb magyar. A motor a versenyen nagyon jó volt, végre úgy tűnik, hogy kezd összeállni Szabolcs alatt a technika. Nagyon boldogok vagyunk, mert sikerült megfutnia élete legjobb idejét, ráadásul éppen a legnagyobb hazai rivális ellen, így a magyar bajnokságban is tovább növelte előnyét.”

2013_borsay_kunmadaras_beszamolo3.jpg

Borsay Szabolcs negyeddöntőbeli futamát az alábbi linkre kattintva megtekinthetik: https://www.youtube.com/watch?v=La7oqhWfmPU&feature=youtu.be


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...