Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Életmentés két keréken – Magyar Mentőmotor Alapítvány

- 2015.03.13.

A 2015-ben fennállása ötödik évét ünneplő H-Moto Team az idén is több fronton és több versenyzővel készül harcba szállni a minél jobb eredményekért a különböző hazai és nemzetközi gyorsasági motorosbajnokságokban. Ugyanakkor a csapat nem csak a versenypályákon aktív, hiszen egyúttal a Magyar Mentőmotor Alapítvány elkötelezett támogatója és együttműködő partnere, segítségével a mentőmotorokon szolgáló orvosok csúcsminőségű védősisak-felszereléssel kezdik az idei szezont.

ki_a0288.jpg

A Mentőmotoros Szolgálat áprilistól szeptember végéig teljesít szolgálatot az Országos Mentőszolgálat égisze alatt. A múlt évben összesen 1656 kivonulást hajtottak végre, melyből 1076 esetben Budapest belvárosában nyújtottak mentőrobogóikkal segítséget. Kiemelkedően sok esetet láttak el az M3-as gödöllői, az M5-ös újhartyáni, továbbá az M7-es balatonvilágosi mentőmotoros kollégák.

A H-Moto Team kiemelkedően fontosnak tartja, hogy minden fórumon segítse az elkötelezett motoros mentősök munkáját. Speciálisan felszerelt, különleges kommunikációs rendszerrel ellátott védősisakokat adományoz az alapítvány számára. Emellett a csapat versenyzői és technikai munkatársai a Mentőmotoros Szolgálattal közös eseményeken, a mentősök munkáját bemutató rendezvényeken szerepelnek. 2015 márciusában a szervezet, a H-Moto Team, valamint az Országos Mentőszolgálat évadnyitó sajtótájékoztatóján számol be az éves tervekről, együttműködésekről.

ki_a9618.jpg

MAGYAR MENTŐMOTOR ALAPÍTVÁNY

A Magyar Mentőmotor Alapítvány 2009-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy támogassa a motoros mentést Magyarországon.

Ezt a célt folyamatosan, több módon valósítja meg:

-     Egyre növekvő mértékben segítíti a mentőmotorok beszerzését. Mára a rendelkezésre álló járművek közel 90%-át az alapítvány vásárolta, és állta a speciális átalakítások (megkülönböztető jelzések, matricázás, egyedi kialakítású táskák stb.) költségeit.

-     Sok olyan mentéstechnikai eszközt használnak, amelyek csak náluk találhatók meg a magyar mentési rendszeren belül. Ezek a speciális, az egyszemélyes ellátást lehetővé tevő egészségügyi felszerelések általában nagyon költségesek, illetve nincsenek rendszeresítve az Országos Mentőszolgálat egyéb egységein. Ezek beszerzése és folyamatos biztosítása is alapítvány feladata.

-     Az egy személyes mentés mind a mai napig specifikum a sürgősségi ellátásban. Jelenleg ennek még nemzetközi körökben sincsenek meg a szakmai standardjai. Három évvel ezelőtt úttörő munkára vállalkoztak: munkacsoportokat hoztak létre, amelyeknek az a feladata, hogy kidolgozza azokat az ellátási eljárásrendeket, melyek lehetővé teszik a lehető legmagasabb szintű egyszemélyes betegellátást. Ennek a munkának köszönhetően mára már öt olyan – nemzetközileg is elismert és elfogadott – protokollt használ, amelyek alapján a szakmai munka folyik a motorjaikon.

-     A Mentőmotoros Szolgálat és a Magyar Mentőmotor Alapítvány az elmúlt 10 évben olyan képzési rendszert hozott létre, amely egyedülálló a világon. A rendszer lényege a modularitás és a folyamatos monitorizálás. A képzés alapvetően kétirányú. Az egyik természetesen szakmai, minden évben 2 x 2 napot kötelező továbbképzésen töltenek, ahol elsajátítják az új ismereteket. A gyakorlati szituációkon keresztül érik el, hogy az új eszközök használata készségszinten beleivódjon mindenkibe. Emellett vezetéstechnikai képzéseken is részt vesznek, ahol évente vizsgázniuk is kell.

-     A mentőmotorok egyre növekvő ismertségét kihasználva igyekszik a civil szféra minél nagyobb bevonására, támogatók megkeresésére. Az elmúlt években olyan nagy cégek álltak a Magyar Mentőmotor Alapítvány mellé, mint a Bridgestone és a Castrol, illetve sok kisebb vállalkozás és magánember.

 ki_a9670.jpg

H-MOTO és a MAGYAR MENTŐMOTOR ALAPÍTVÁNY EGYÜTTMŰKÖDÉSE

Ilyen módon jött létre a kapcsolat a H-Motóval is, akikkel az idei esztendőben fognak együtt dolgozni. Számukra, motorosok számára külön öröm, hogy egy olyan csapat találta támogathatónak a célkitűzéseiket, akik maguk is motorokon élik az életüket. A H-MOTO TEAM 12 db speciálisan felszerelt kommunikációs eszközzel bővített sisakot adományozott a mentőmotoron szolgálóknak.

Kis Viktória a Magyar Mentőmotor Alapítvány tiszteletbeli nagyköveteként minden fórumon népszerűsíti a hazai mentőmotorok nemes küldetését.

Az elmúlt 10 évben mentőmotorjaik és mentőrobogóik majdnem 7000 kivonulást hajtottak végre, csak tavaly több mint 1600-at. A folyamatos fejlesztések és a magas színvonalú szakmai munka teszi lehetővé, hogy mind komolyabb szerep hárulhasson a mentőmotorokra. Tavaly a betegeik 35–40%-a volt súlyos vagy életveszélyes állapotban. Nemegyszer 20 percig is egyedül dolgoztak egy-egy balesetnél, míg a további mentőegységek a helyszínre érkeznek.

2015-ben is újabb bővítést terveznek: Budapesten az eddigi egy robogó helyett kettőt szeretnének üzemeltetni, és a távlati tervek között szerepel, hogy ősztől folyamatos üzemben egy mentőorvosi kocsi is megkezdené működését az alapítvány támogatásával.

Az idei esztendő más okok miatt is különösen fontos számunkra, hiszen 10 éves a motoros mentés Magyarországon. Sok olyan programmal készülnek, amely – a tervek szerint – emlékezetessé teszi a 2015-ös évet. Ennek csúcspontja az augusztus 15-i II. Mentőmotoros Nap. A tavalyi tapasztalatokból kiindulva most is érdekes programokkal várják az érdeklődőket, motorosokat!


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...