Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Terjed az Oldalkocsis Találkozó híre az európai szaksajtóban!

- 2015.07.02.

Európa egyik legjelentősebb oldalkocsis szakmagazinja, a Sidecar Traveller őszi kiadása egész oldalas cikkel tudósít az első kiskunfélegyházi Oldalkocsis Találkozóról.

molino_06.jpg

ESÉLYEGYENLŐSÉG ÉS BIZTONSÁG: A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó bepillantást nyújt a motoros életformába családok, fogyatékkal élők és idős emberek részére is, ami sokuk számára oldalkocsi nélkül kivitelezhetetlen lenne. A helyi gyermekvédelmi és szociális intézményekkel, esélyegyenlőségi és nagycsaládos civil szervezetekkel karöltve megteszünk mindent azért, hogy azoknak az embereknek is legyen egy izgalmas hétvégéjük, akik számára egy motoros találkozó eddig csak elérhetetlen álom volt. A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón az Alma Együttes várva várt fellépése mellett biztosítunk tartalmas gyermekprogramokat folyamatos gyermekmotoroztatással, ugrálóvárral, trambulinnal, arcfestéssel, oldalkocsis motorkiállítással és sok izgalmas dologgal. A rendezvény családcentrikusságát is mutatja, hogy gyermekeknek ingyenes, felnőtteknek pedig csupán 1000Ft a támogatói jegy egész hétvégére. A "nem átlagos" motorostalálkozós résztvevőink érdekében vigyázunk a közlekedés- és személybiztonságra az egész rendezvényerdő egyirányúsításával és jelentős sebességkorlátozásokkal. Nem engedélyezett továbbá a motorok eszement bömböltetése, a por felverése és a gyakran trágár elemeket is felvonultató szokványos motorostalálkozós programok is kimaradnak nálunk. Csendes kemping lehetőséget nyújt a rendezvényterülettől erdősávval elválasztott kis, árnyas tisztás a pihenni vágyóknak. Akadálymentesített és gyermek mobil wc-ket és kulturált tusolókonténereket biztosítunk az arányaiban nagy létszámú mozgáskorlátozott és családos oldalkocsis motorosoknak.


oldalkocsis_2.jpg


TURISZTIKAI JELENTŐSÉG: A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán egy egyre divatosabb családi és esélyegyenlőségi szabadidős tevékenység magyarországi fellegvára. A kiskunfélegyházi eddig az egyetlen találkozó az országban, ahol tavaly már az első alkalommal megjelent száz feletti oldalkocsis motor és a rájuk kíváncsi közel kétezer, főleg családos érdeklődő főleg országhatáron innen. A 2015 augusztus 13.-16.-ig rendezendő II. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra már most több, mint 100 oldalkocsis motor regisztrált csak külföldről, Európa 14 országából, ami reménnyel tölt el minket, hogy idén akár 200-300 oldalkocsis motor és akár 3000 körüli érdeklődő látogat el hozzánk a rendezvényre.
A Sidecar Traveller (Oldalkocsis Utazó) című újság tavalyi írása az első találkozóról az előfizetői jegyzék alapján szinte a világ minden országába eljutott. A legnagyobb példányszámban Nyugat-Európában olvassák az újságot, amelynek hatására folyamatosak a visszajelzések a külföldi oldalkocsis motorosok részéről.
Lokális és országkép szempontból is fontosnak tartjuk, hogy a nagy távolságból, többek között Angliából, Franciaországból és a Benelux államokból ide érkező motoros turistáknak tartalmas és sokrétű időtöltést nyújtsunk, amivel viszik jó hírünket szerte a világban és szívesen térnek vissza hozzánk barátaikkal.  Ennek érdekében délelőttönként vezetett városnézéseket tartunk 3 nyelven és csoportos oldalkocsis túrákra visszük az érdeklődőket a környék nyújtotta turisztikai és természetvédelmi látványosságokhoz a Kiskunsági Nemzeti Park szívébe.


oldalkocsis_5.jpg


CIVIL ÉS SZAKMAI KÖZÖSSÉGTEREMTÉS: A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület munkájának köszönhetően hosszú évek óta először újra megtelt a Parkerdő családokkal. Az idelátogatók megtapasztalhatják, hogy egy motoros találkozó nem csak a "duhajkodásról" szólhat, hanem örömet is szerezhet gyermeknek, idősnek, fogyatékosnak, egészséges motorosnak és az oldalkocsis "szakmának" egyaránt. A rendezvény sikere új erővel töltötte meg az egyesület tagságát és jelentősen nőtt a csatlakozók létszáma, akik önkéntes munkával növelik a találkozó közösségformáló erejét.
A rohamosan növekvő oldalkocsis szakmai közösség végre magáénak tudhat egy központi rendezvényt az országban. Az oldalkocsis kiállítás alapterülete háromszorosára nő tavalyhoz képest, mert idén már az oldalkocsis építések is felsorakoznak a gyári veteránok mellett a kiállítósátorban. Reméljük, hogy hamarosan az építőműhelyek saját standokkal fognak megjelenni, ahol prezentálhatják évente új oldalkocsis alkotásaikat.


oldalkocsis_11.jpg

oldalkocsis_6.jpg  oldalkocsis_15.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...