Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Perzselő hőség és sorsdöntő küzdelem várja a pilótákat Texasban

- 2015.09.24.

Végéhez közeledik a Red Bull Air Race idei szezonja: a szeptember 26-27-i versenyhétvégén a világ legjobb pilótái a texasi Fort Worth városa felett szállnak versenybe. Az utolsó előtti futam nagy kérdése, hogy Matt Hall, aki bravúros repüléssel Spielbergben megszerezte első győzelmét, képes lesz-e megállítani a címvédő Paul Bonhomme diadalmenetét, illetve, hogy az Ausztriában pórul járt Hannes Arch tudja-e tartani bronzérmes pozícióját.  

bonhomme.jpg

A 2015-ös idény utolsó előtti versenyhétvégéjén a pilóták a Forth Worth-i Texas Motor Speedway felett küzdenek meg a századmásodpercekért. A sorsdöntő futam eldöntheti, hogy az idei legsikeresebb versenyző, Paul Bonhomme aranyérmes helyről indul-e a Las Vegas-i idény finálén, vagy a fiatal ausztrál, Matt Hall be tudja hozni a csupán öt pontos lemaradását.

matt_hall.jpg

 "Korábban a dobogós helyekért küzdöttem, de az utolsó két futamon agresszívebb taktikát választottam” – mondta Hall, hozzátéve, hogy idén a világbajnoki cím a cél. „Soha nem lehet tudni, hogy mi történik majd, melyik pilótával kerül szembe az ember. Ezért most inkább kockáztatok, mert rossz lenne, ha azért végeznék idén második helyen, mert visszafogtam magam.” – mondta az ausztrál, aki számos harci bevetésen vett részt Irakban, így magabiztosan érzi magát az olyan forró klímájú pályákon, mint a texasi Fort Worth.  

besenyei_2.jpg     

A tabella harmadik helyén álló Hannes Arch sokáig az élbolyban volt, és az idei szezon nagy esélyeseként tartották számon, ám budapesti győzelme óta elpártolt mellőle a szerencse: Ascotban cserbenhagyta repülőgépe, így rajthoz sem tudott állni a nyolcas döntőben, míg a spielbergi versenyen a 12. helyen végzett, így az utolsó két futamon nem szerzett pontot. Ennek ellenére továbbra is bronzérmes helyen áll 30 ponttal, ám a cseh Martin Sonka 23 ponttal szorosan a nyomában van.

bonhomme_hall_chambliss.jpg

Arch mellett Kirby Chambliss-en is nagy lesz a nyomás a texasi versenyhétvégén, hiszen a helyi hős Ausztriában a harmadik helyet szerezte meg, így a nézők hasonlóan szép eredményre számítanak az amerikaitól. Besenyei Péter jelenleg a 12. helyet foglalja el a tabellán, ám az szezon legszűkebb fordulóit jegyző Fort Worth-i pályán szép esélyekkel indul új Edge 540 V3-as gépével, amely különleges szárnykialakításának köszönhetően a legélesebb kanyarokat is magabiztosan veszi.  

besenyei.jpg



Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...