Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Africa Twin teszt a márciusi Wildban! Még pár napig kapható...

- 2016.03.25.

A márciusi Wild magazinban részletes tesztet olvashattok a legújabb Africa Twinről. Nem csak a műszaki adatokon rágta át magát KT, de igazi élménymotorozás részleteit is olvashatjátok a 244. számban. Érdemes sietni, ha szeretnétek elolvasni, mert már csak pár napig kapható az újságosoknál!

1.jpg

"Bejáratós még, vagyis az első néhányszáz kilométeren óvatosan duhajkodok, pedig kívánná a szervezetem. Ahogy a lassú, úgy a nyújtott kanyarokban is ugyanolyan könnyen irányítható, mint a régi AT, nagyon jó a súlyelosztása és a súly központosítása is. Van olyan túraenduró, amit orrnehézre terveznek, hogy felpakolva, két személlyel se libegjen be az eleje autópályán, itt inkább a hosszú lengővillára bízták a stabilitás megtartását. Az érdi körforgalmakban koptatom be a gumikat, amelyek a hideg és dzsuvás úton is meglepően jól tapadnak. Az első 200 km gyorsan beleszalad, egyre bátrabban tekergetem a gázt, amit mindig nagyon jól vesz, semmi csuklás, torpanás, rángatózás, csak nyúlik a kar meg a vigyor, szalad a táj.

3.jpg

Visszaeresztem hatodikban 60-ra, majd rátekerem a tüzet, csuklás nélkül gyorsul, 3000 alatt picit remeg, de ezt elhagyva egyre vehemensebben tol. Aki ismer, tudja, hogy a járt utat azonnal cserélem a járatlanra, sőt az úttalanra, így hamar letérünk az aszfaltról. Próbálgatom a beállításokat, a kipörgésgátlón jól érződik a fokozatok közötti ugrás, de nekem rögtön az off lesz a kedvencem, ahogy a hátsó ABS-t is hibernálom. A sáros talajon a gázreakció és a kuplung adagolhatósága életbevágó. Az nem jó, ha nem érezni, mikor mennyi gázt adunk, így könnyen lefullad, de még rosszabb, ha a legkisebb gázadásra tombol a nyomaték, azonnal kikaparva, mindkettő magában hordozza a sárban fetrengés veszélyét."

2.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...