Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Superbike Világbajnokság - Spanyolország, Motorland Aragon

- 2016.04.04.

Az aragoni versenyhétvége második napját a legnagyobb kategóriában versenyzők kezdték 8:45 órakor, amikor még elég hideg volt, de később egyre szebb lett az idő. És nemcsak az időjárás kapcsán volt elmondható a pozitív irányba mutató változás, hanem Sebestyén Péter is határozott javulást érzékelt motorjának beállítása terén.

dsc_8084_c.jpg

Mindez időeredményén is megmutatkozott, sőt, a harmadik szabadedzés után további 2 másodpercet sikerült gyorsulnia, ami mindenképpen azt jelzi, hogy minél ideálisabbak a setupok, akkor bizony rajta nem múlik, hogy azt ki is hozza Yamahájából. A délután 13 órai 18 körös versenyt a 23. helyről kezdte. A rajtja nem sikerült túl jól, de nagyon gyorsan ledolgozta az ott összeszedett hátrányt, majd megérkezett egy kisebb bolyra, akikkel végig nagy csatában volt és folyamatosan ment az oda-vissza előzgetés. Az utolsó körben tudatosan készült arra, hogy hol fogja megelőzni az előtte haladó egyik Kawasakis versenytársát, aki végül visszavette a helyét és 55 századdal bejött elé, így Péter a 19. helyen ért célba. A magyar csapat másik versenyzője, Tóth Imre 20. lett.

Sebestyén Péter nyilatkozata:
Sokkal pozitívabban folytatódott a második nap és azok a módosítások, amiket megbeszéltünk a szerelőimmel, meghozták a várt eredményt. Ennek köszönhetőem sikerült két másodpercet gyorsulnom tegnaphoz képest. A versenyen a rajtom nem úgy jött össze, ahogy terveztem, de gyorsan visszaszereztem az elvesztett pozíciómat és megérkeztem a két kawásra, akik mivel teljesen másik stílusban motoroztak, így végig azt éreztem, hogy feltartanak. Ahhoz viszont nem volt elég erő a motoromban, hogy megelőzzem őket, így a futam végéig ment a csiki-csuki oda-vissza előzgetés. Tudtam és fejben készültem is rá az utolsó körben, hogy hol fogok elmenni Schmitternek, de azt is tudtam, hogy a cél érdekében kockáztatnom kell, hogy egyátalán összejöjjön, hogy mellé érjek. Sikerült megelőznöm, de kisodródtam, amit a svájci azonnal ki is használt és a következő kanyarban könnyedén kigyorsított mellettem, így végül 55 századdal őt intette le hamarabb a kockás zászló. Várom a holnapi folytatást.

dsc_8051_c.jpg

Eredmények:
FP3
23. Sebestyén Péter 1:57:925
25. Tót Imre 1:59:00

SP1
13. Sebestyén Péter 1:55:444
15. Tóth Imre 1:57:217

Race1 végeredmény:
19. Sebestyén Péter
21. Tóth Imre


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...