Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A kontinensen túlról is érkeztek a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra

- 2016.08.19.

Kiskunfélegyháza harmadik alkalommal látta vendégül az ország és a világ oldalkocsis motorosait és az érdeklődőket. A hétvégén rendezett III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón rendkívüli meglepetés volt a szervezők számára, hogy idén már nem csak Európa majdnem összes országa képviseltette magát Litvániától Spanyolországig, Angliától Erdélyig, hanem a kontinensen túlról, a Kanári Szigetekről, Ausztráliából és Floridából is érkeztek az alföldi kisvárosba a különleges találkozóra.

sajto_34.jpg

A hazai veteránosok is kitettek magukért, ugyanis a regisztráció alapján 12 szervezet és klub képviseltette magát a három napos rendezvényen kisebb, nagyobb csoportokban elsősorban oldalkocsis és szóló motorokkal egész Magyarország területéről. A legmesszebbről érkező motorosoknak járó kupát két, hatvanas évei közepén járó úriember nyerte, akik egyenesen Ausztráliából látogattak hozzánk egy öreg oldalkocsis MZ-vel, amelyet a repülőgépről leszállva Észak-Németországban vásároltak. Hasonló cipőben járt a Floridából érkező úriember is, aki Németországba udvarol és párjával valamint kutyájával együtt lelátogatott egy oldalkocsis BMW-vel a találkozóra. Külön díjat kapott még egy litván hölgy, aki kislányával kettesben érkezett Kaunas-ból egy hatalmas fehér oldalkocsis BMW-vel. Szintén említésre méltó, hogy Angliából, Spanyolországból és a Kanári Szigetekről is érkeztek motorosok a kiskunfélegyházi találkozóra több ezer kilométert megtéve.

sajto_43.jpg


A kiváló baráti és ünnepi hangulat mellett a "szakmázásra" is adódott lehetőség bőven, hiszen kiállítókban és különleges járművekben bővelkedett a találkozó. Külföldi kiállítóink 4 érdekes oldalkocsis motorral voltak jelen a találkozón. A német MOTEK oldalkocsi manufaktúra egy nyitott, bukócsöves oldalkocsis BMW-K-t mutatott be, a holland Tripteq egy oldalkocsis BMW R1150S-el volt jelen, amit felajánlott felvezető motornak is a találkozó idejére a szervezők legnagyobb örömére. Az idén 30 éves Oldalkocsigyártók és Importőrök Szakmai Szövetsége Németországból egy BMW K1200-EML oldalkocsit mutatott be, valamint az Angliai Oldalkocsis Szövetség elnöke prezentálta a találkozó talán legkülönlegesebb motorját, egy Flexit oldalkocsival ellátott Honda Paneuropent. A Flexit szerkezetnél az oldalkocsikerék középen található a futurisztikus kabin ülése alatt, így egy dupla láncos forgófelfüggesztési technológiával az oldalkocsi a motorral párhuzamos szögben dől a kanyarban. Itthonról Illés Csaba, a dönthető Schwenker típusú oldalkocsik hazai építője mutatta be alkotásait, Tímár Csaba oldalkocsigyártó mester gyönyörű, történelmi oldalkocsi replikákat és Bogdány Attila hatalmas, egyedi VZ1800-as oldalkocsis Suzukiját sorakoztatta fel. Sebők János a Black Thunder Cycles-től XX. század legeleji stílusú egyedi épített oldalkocsis motort mutatott be fonott foteles utasüléssel. Az épített motorok bemutatóján a Top Noch Company jelent meg a legnagyobb arzenállal, de jelen volt az Atomic Metalworks és még néhány kisebb műhely is.

sajto_33.jpg


A III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó a szakmai beszélgetések és kiváló esti koncertek mellett bőven kínált családi, turisztikai és kulturális programokat is. A csütörtök is vezetett oldalkocsis és motoros túrával indult idén Pálosszentkút Kegyhelyre, a délután hagyományosan a gyerekeké volt az ALMA zenekar koncertjével és gyermekmotoroztatással. Pénteken a Tőserdei Kultúrművek, a Harmincházas Pálinkaváros volt az uticélja a vezetett túrának, délután pedig elkezdődött a kiállítók bemutatója a találkozó színhelyén, valamint a csütörtöki szeles idő miatt elmaradt meglepetés ejtőernyősugrást is be tudta pótolni a gyerekek legnagyobb örömére a Tandemzóna. Pénteken egy izgalmas és vicces képes úti beszámolót is hallhattunk az Oldalkocsis Betyároktól, akik körbejárták Európát és a Kaukázust egy oldalkocsis Jawaval. A szombat délelőtt Kiskunfélegyháza nevezetességeinek csoportos bemutatásával és polgármesteri köszöntővel kezdődött. Délután a hagyományos közönségszavazásos oldalkocsis szépségversenyhez, amelyet idén holt versenyben egy gyönyörű oldalkocsis Pannonia TLT és egy monumentális katonai Ural nyert, az épített motorok versenye is csatlakozott, amelyet egy trike nyert érzékeltetve a három kerék szerelmeseinek komoly létszámelőnyét a szavazók között. A késődélutáni oldalkocsis és motoros felvonulás egy remek extrem enduro bemutatóba és oldalkocsis kaszkadőrshow-ba torkollott az egyetlen magyar, nem mellesleg kiskunfélegyházi oldalkocsis kaszkadőr csapat, az Izs-Team bemutatójával, amelyre több ezer fős tömeg gyűlt össze a városi Sportcsarnok parkolójában. Ezt követően hagyományos magyar motorosjátékokra került sor a színpad előtt a találkozón, amelyet rendívül nagy érdeklődés és nevetés övezett a külföldi résztvevők részéről is. Az esti programokon legnagyobb létszámmal Lord Bishop, egy new-yorki színesbőrű énekes-gitáros zenekarának koncertjén tombolt a közönség. 

sajto_37.jpg


Tisztelettel köszönjük minden támogatónknak és a résztvevő vendégeknek, hogy idén is fontosnak tartották emelni Magyarország eme egyedi, szakmai körökben már külföldön is ismert és elismert rendezvényszínfoltjának színvonalát. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának kimagasló támogatásáért, az önkormányzati alkalmazottak végtelenül segítőkész és konstruktív hozzáállásáért valamint a város lakosságának tiszteletteljes türelméért.
Jövőre ismét találkozunk 2017 augusztus 10.-től 12.-ig a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón Kiskunfélegyházán!

stan.jpg

sajto_42.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...