Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Premieren az új Harley-Davidson® Sport Glide

- 2017.11.08.

Bemutatkozik az új Harley-Davidson® Sport Glide, az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek. A levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelt, sokoldalú Sport Glide délcegen suhan a város utcáin, de a hosszabb hétvégi kirándulásokra is ideális választás.

sg_1.jpg

  • Az új Harley-Davidson Softail® család legújabb tagja
  • Új 43 mm-es fordított villák, valamint kívül elhelyezett hátsó rugóstag előfeszítő
  • Milwaukee-Eight 107 V-twin motorblokk
  • Gyorsan és egyszerűen leszerelhető fejidom és oldaltáskák
  • Teljes LED világítás és elektronikus sebességtartó (tempomat)
  • 3 egytónusú fényezéssel lesz kapható: Vivid Black, Twisted Cherry és Silver Fortune

A Sport Glide, amely a vadonatúj Harley-Davidson Softail® platformra épülő kilencedik modell és egyben a vállalat által 2027-ig bemutatandó 100 nagyhatású motorkerékpár közül a legutóbbi, a technológia és stílus egyedi kombinációját nyújtja.

A Harley-Davidson túramotor családját jellemző klasszikus stílusjegyek megőrzése mellett a Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt. A könnyű, de erős, új Softail vázra épülő Sport Glide dinamikus és könnyen irányítható, miközben a vázba szilárd csavarkötéssel beépített Milwaukee-Eight 107 V-twin motor óriási forgatónyomatéka előzésekkor rendkívüli gyorsulást biztosít.

Dave Latz, a Harley-Davidson vezető tervezője:

“A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.”

sg_2.jpg

Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezésért és dizájnért felelős alelnöke:

“A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva.  A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol.  A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.”

A Sport Glide fejidom kialakítása a menetszelet eltéríti a motoros mellkasától, miközben a fejét turbulencia-mentes légáramban tartja. A fejidom gyorsan kioldható rögzítőkkel csatlakozik a villacsövekhez, amely ezáltal gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető. A még nagyobb szélvédelmet igénylő motorosok a szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt akár 5,5 hüvelykes, füstszürke szélvédőre is cserélhetik, amely a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozék kínálatában kapható.

Az új merev (és zárható) oldaldobozok elegáns kagylóhéj-dizájnt kaptak. A dobozokba a ki- és bepakolás egyszerű, a motoron ülve egy kézzel is nyithatók; egy csillapító eszköz segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák ugyanúgy, egy belső gyors-kioldó mechanizmus segítségével másodpercek alatt leszerelhetők, úgy, hogy a rögzítési pontok sem fognak feltűnően látszani. Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter.

sg_4.jpg

További csomagtér alakítható ki a háttámla-táska, a csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével, amelyek mindegyike kifejezetten az új Softail platformra tervezett legújabb levehető HoldFast ™ gyorsrögzítő rendszerrel rendelkezik. A Sport Glide oldaldobozaihoz és fejidomhoz hasonlóan a HoldFast tartozékok is másodpercek alatt fel- és leszerelhetők, hogy a motorkerékpárt visszanyerje eredeti cirkáló formáját.

A széles, kényelmes ülés és az előre helyezett lábtartók / kezelőszervek biztosítják a motoros számára a kényelmes háromszög pozíció felvételét, legyen szó bármilyen méretű emberről; az ülés magassága mindössze 652,7 mm. A Daymaker LED fényszórót LED-es jelzőfény veszi körül, kiegészítve a hátsó LED lámpát (és a hátsó LED-irányjelzőket). A motoron alapfelszerelésként USB-s töltő, kulcs nélküli gyújtás funkció és Harley-Davidson Smart Security rendszer található.

Az új, 43 mm-es fordított villák biztosítják a motor első futóművének merevségét és a pontos irányítást. A stabilitás és a megbízható fékteljesítmény érdekében egyoldalú lengéscsillapító rendszerrel rendelkeznek, melynek a teljesítményét az alapszerelvényű ABS tovább növeli. A Sport Glide elöl 18 hüvelykes, hátul 16 hüvelykes új, öntött alumínium Mantis kerekeken gurul, Michelin Scorcher 31-es nagyteljesítményű abroncsokkal.

A Sport Glide a legújabb Softail központi rugóstaggal szerelt (monoshock rendszerű) hátsó felfüggesztéssel van felszerelve, kívül elhelyezett hidraulikus rugó előfeszítővel, ami a jobb oldali fedél alatt található forgatógombbal állítható be. Így az előfeszítés a poggyász vagy az utas súlyához könnyen beállítható az optimális felfüggesztési teljesítmény (rugózás és csillapítás) valamint kormányzási geometria megtartása érdekében.

sg_6.jpg

A teljesen fekete Milwaukee-Eight 107 erőátviteli rendszer új szintre emeli a Harley-Davidson Big Twin cirkálók teljesítményét és kifinomult vonalvezetését, beleértve az új Sport Glide modellt is. A kettős kiegyenlítőtengelyes rendszer szinte teljesen kiküszöböli a primer rezgést alapjárati fordulaton, de karakteres motorüzemet nyújt menet közben a vezető számára. A motor közvetlen csavarkötéssel van a vázban rögzítve, amely amellett, hogy erősíti a váz merevségét, közvetlen kapcsolatot teremt a motoros és az erőátvitel között.

A hengerfejek legforróbb pontjain kialakított precíziós olajhűtés tovább növeli a motoros és az utasok komfortérzetét. A 2IN1 kipufogórendszer az elnyúló hátsó leömlőcsővel és a fekete kipufogódobbal sportos megjelenést kölcsönöz a motorkerékpárnak, és nagyobb kanyarodáskori hasmagasságot biztosít. Az elektronikus gázmarkolat alapszerelvényként elektronikus sebességtartást tesz lehetővé.

Azok a motorosok, akik még erősebb Milwaukee-Eight teljesítményt szeretnének elérni a Sport Glide motorkerékpárral, a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozékok és -kiegészítők kínálatában megtalálják a különféle szintű Screamin’ Eagle tuning csomagokat, a Stage I. szintű Street Cannon kipufogódob és hozzá hangolt légszűrő rendszertől egészen a Stage IV. szintű 114 köbhüvelykes tuning konfigurációkig.

Harley-Davidson Sport Glide – Dinamikus motorozás hosszú távon!

További információ: http://harley.hu/collection/11/range/4/model/6646/sport-glide 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...