Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Elektromos motort gyárt a Harley-Davidson

- 2018.02.02.

A Harley-Davidson bejelentette, hogy 2019-ben érkezik a cég történetének első elektromos motorja.

maxresdefault1.jpg

Azt remélik, hátha így el tudnak jutni a fiatalabb vásárlórétegekhez, akiknek fontos az is, hogy lehetőleg hagyjanak valamit maguk után a bolygóból, amin élnek.

Az elektromos motorok egyik nagy előnye egyébként, hogy könnyebb megtanulni a használatukat, mint a hagyományos blokkokkal és váltókkal szerelt társaikét, ráadásul még gyorsak is. A Harley-Davidson LiveWire technikai specifikációról nem sokat tudni, csak annyit, hogy a leginkább radikális lépés a cég történetében, valamint hogy könnyen olyan státusszimbólum lehet belőle, mint a Tesla Model S-ből.

Jay Leno a karórákhoz hasonlította az elektromos Harleyt. „Amikor először megjelentek a karórák, akkor a férfiak nem akarták hordani, mert azt mondták, olyanok, mint a karkötők. Aztán a híres férfiak karórákat kezdtek hordani, és mára a gazdag férfiak egyik legtipikusabb státusszimbóluma lett.”

A motor várhatóan kb. 200 kilót nyom majd, a végsebességét 150 km/h-ra korlátozzák elektronikusan, LED lámpái és alumínium váza lesz majd. A 0-100-as gyorsulása négy másodperc körül alakul, az elektromos járművek legfontosabb kerékkötőjéről, a hatótávról viszont egyelőre még ennyire sem tudni adatokat, mert nem tudni, hogy mennyit terveznek változtatni a négy évvel ezelőtt bemutatott prototípuson.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...