Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Két napon keresztül ünnepeltük a 12. Nemzetközi Női Motoros Napot

- 2018.05.14.

Egyik nap túrával, másik nap vezetéstechnikai tréninggel emlékeztünk meg közösen a motoros nők ünnepéről, amit a világ minden részén egyszerre ünnepelnek a csajok évről-évre.

fo.jpg

Május első szombatja az a nap, ami csak rólunk szól. Immár 12 éve ezen a napon motoros nők ezrei vonulnak az utcára illetve motoroznak azért, hogy megmutassák magukat a világnak, és üzenjenek egymásnak is. Már letagadhatatlan tény, hogy világszerte hatalmas tömegeket mozgat meg a motorozás világszeretete a gyengébbik nem körében is, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Idén két nap alatt közel 100 motoros nő vett részt a 12. Nemzetközi Női Motoros Nap programjain a Csajok a motoron szervezésében, de rajtunk kívül több százan motoroztak csak úgy, egyedül, barátokkal, a Balaton körül, külföldi túrán vagy csak az édesanyjukhoz, hogy megemlékezzenek róla.

A szombati nap programja egy közös túra volt, az ország közepére. Az ötletet az adta, hogy a déli csajok már régóta nehezményezték, hogy nekik a budapesti program túl messze van, így kompromisszumos megoldásként - mivel a budapesti felvonulás már tavaly is elmaradt - egy köztes megoldás született: motorozzunk el Soltra! 

5.jpg

A szervezést nem könnyítette meg, hogy az ország minden részén most ünnepelték a ballagásokat, ezért a legtöbb hely le volt foglalva bankett céljára. De talán ennek köszönhető, hogy egy remek helyet talántunk Dunaegyházán, a solti Kis-Duna partján, ahol kényelmesen elfértünk, és még enni és beszélgetni is tudtunk. 

Meglepetésünkre a déli lányok egészen nagy csapattal, és igazán komoly motorokkal érkeztek, és jó volt látni olyan arcokat, akikkel korábban még az internetről sem ismertük egymást. A legidősebb résztvevő valószínűleg Vera volt, aki 68 évesen 42 éves lányát hozta magával utasként. Azt hiszem többek nevében mondhatom, hogy szeretnék mi is motorozni még az ő korában. 

4.jpg

Dunaegyházáról a bajai csajokkal együtt gurultunk ár Soltvadkertre egy finom fagyira, ahonnan ők kis kerülővel már hazafelé vették az irányt, a Budapest környékiek pedig  a 6-os út után ezúttal mégis kipróbálták az 51-es út kátyúit. Jelentem, ezt az akadályt is leküzdötük, és mindenki szerencsésen, egészségben és egyben hazaért. 

Ezen a hétvégén volt Anyák napja is, ami csak még inkább színesítette a mi programunkat is. Mivel a résztvevők között sokan vagyunk már magunk is anyák, jó indok volt ez is egy kis motorozásra. Többen így tudták rávenni a párjukat vagy a családot, hogy részt vehessenek a Pest-megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia ingyenes vezetéstechnikai tréningjén, amit ismét csak motoros nőknek szerveztünk meg. 

3.jpg

A program nem csak jó szórakozás, hanem fontos baleset-megelőzési szempontjai vannak. Míg tavalyelőtt Pest-megye útjain egyetlen motoros nő sem okozott közúti balesetet, 2017-ben 3 ilyen eset is volt. Mivel a Pest-megyei Baleset-megelőzési Bizottságnak feladata, hogy csökkentse a balesetek számát a megyében, fontosnak tartják ők is, hogy minél több motoros, és köztük motoros nő is részt vehessen ezeken az ingyenes gyakorlási lehetőségeken.

A program ismét fergeteges volt, ahogy ezt már megszokhattuk. Bár mindig vannak visszatérő résztvevők, akik már belátták, hogy minden szezon elején hasznos egy alapos bemelegítő gyakorlás, szerencsére ez egy nagyon jó alkalom azoknak, akik friss jogosítvánnyal, kevés tapasztalattal szeretnének minél hamarabb belerázódni a motorozásba. Ők most is többn voltak, így reméljük hozzájárultunk az országos baleseti statisztikák csökkentéséhez is ezzel a tréninggel. 

2.jpg

A tréning három részből állt, a földpályás gyakorlás, amit Németh Roland vezetett, a részvevők többségének újdonság volt, de a végére mindenki kapott egy kis ízelítőt a motorzás e formájából. Többen kedvet kaptak a terepmotorozáshoz, ami tényleg egy más világot nyit meg az aszfalt után, és az itt tanultaknak nagy hasznát vehetjük majd az utcai motorozásaink során is.

Az elméleti oktatáson, amelyet a Hugaroring motoros Akadémia oktatója, Kovács Birkás Róbert tartott, a fékezés és a kanyarodás elméleti oldalaival ismerkedhettünk meg, ahogy részletes felvilágosítást kaptunk a védőfelszerelés fontosságáról és a motorgumi helyes kiválasztásáról is.

A motoros renőrök a lassú manőverezés rejtelmeibe vezettek be minket. Azok a feladatok, amelyek először félelmetesnek tűnnek, ahogy európa-bajnoki technikával bemutatják őket lábtartótól-lábtartóig döntögetve a motorokat, a nap végére már nem is olyan elérhetetlenek. Ha a technikánk nem is lett pont olyan profi egy óra alatt, mint az övék, akik minden évben két hetet tréningeznek, hogy ismét motorra ülhessenek, azért mindenkinek volt sikerélménye egy-egy jól megoldott gyakorlat után.

1.jpg

Sűrű volt ez a két nap, alaposan el is fáradtunk, így a vezetéstechnikai tréning után már senki nem emlegette, hogy még motorozni szeretne a Bánki tóhoz is, ahogy az előző napokban szó volt róla. Mindenki fáradtan, anaptól és a melegtől kipirulva indult haza... többen vidékre, Kecskemétre, Bajára, Debrecenbe, Mosonmagyaróvárra, úgyhogy előttükmég volt egy jó kis út a fárasztó nap után. 

Ezúton is köszönöm a részvételt mindenkinek, és a hasznos programot a Pest-megyei Balest-megelőzési bizottságnak és a Hungaroring Motoros Akadémiának, valamint a Pajzs Kft-nek, akik évek óta támogatják a Nemzetközi Női Motoros nap programjait. 

Jövőre május 4-én lesz a 13.Nemzetközi Női Motoros Nap. Hú, izgi... megint együtt ünneplünk majd a Star Wars rajongókkal

Addig is az Erő legyen veled! May the force (fourth) be with you! És ne feledd, CSAK HAJTS!

 

 


Eddigi hozzászólások

2018.07.17. 08:40
Tücsök_Dunaegyháza írta:

Köszönjük az említést és a beszámolót, kicsiny településünk Dunaegyháza ami sajnos kiesik a keresett helyszínekből és a kis Duna parti Party_Grill Büfé_Étterem rendkívüli megtiszteltetésnek vette látogatásotokat, továbbra is szeretettel várunk minden motoros túrázót, lehetőség van sátorozásra, fürdésre, tusolásra, bográcsozásra, horgászatra, lovas kocsikázásra, és aktív pihenésre.

Köszönjük a PartyGrill Büfé csapata nevében;
Széles utat minden bikernek

ui: itt jegyzem meg, hogy helyszínt és lehetőséget biztosítanánk minden nemzetközi Női Motoros Nap és találkozó megrendezésében, bulival, sztárvendégekkel, kirakodó vásárral stb... várjuk jelentkezéseteket

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...