Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


V. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó és Oldalkocsis Cross verseny-bemutató

- 2018.08.03.

Már Magyarországon is létezik menekülő útvonal az élményeket közösen megélni akaró kisgyermekes motoros családok számára. A kiskunfélegyházi Parkerdő ötödik alkalommal ad otthont 2018 augusztus 9.-től 11.-ig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes családi, közösségi, turisztikai, szakmai, esélyegyenlőségi és zenei programokon vehetnek részt a három napos, akadálymentesített jamboreen, ahova az elmúlt években 20 országból látogattak vendégek Ausztráliától az USA-ig, a Kanári szigetektől Oroszországig.

2018_sidecar_program_plakat.jpg

Az oldalkocsisok családszerető népek, így a Kiskunfélegyházán már hagyománnyá vált gyermekmotoroztatás a rendezvény minden napját ünneppé teszi az utánpótlás generáció számára. A találkozó nyitó koncertjeként az ALMA zenekar csap a húrok közé, pénteken pedig többek között Tompeti és Barátai foglalják el a színpadot a népszerű kutyás ügyességi bemutató után. A gyerkőcök már nem csak utasként vehetik birtokba a találkozót, hanem elvezetgethetik az oldalkocsis mini segédmotorokat, amelyek száma a kreatív szülőknek köszönhetően évről évre nő.

Az oldalkocsizás nem csak egy remek hobbi, hanem egy adottság is, amivel a gyerekek mellett mozgáskorlátozott és idős emberek számára is szerezhetünk feledhetetlen élményeket. Hagyománnyá vált, hogy a találkozó előtt, gyakorlatilag nulladik programként ellátogatunk a kiskunfélegyházi idősek otthonaiba és oldalkocsis városnézésre invitáljuk a kedves lakókat. Tavaly a 98 éves Kati néni volt a legvagányabb utasunk. Idén még Budapestről is érkeznek hozzánk szervezett busszal mozgáskorlátozott vendégek, akik szintén oldalkocsis kalandozáson vesznek majd részt augusztus 9.-én.

Az érzékenyítés mellett a közösségépítést is a rendezvény kiemelt céljaihoz tartozik. Hagyományőrző egyesületek, külföldi és magyar motoros klubok számos képviselője visszatérő vendége a találkozónak kialakítva ezzel egy összetartó, baráti közösséget. A játékos vetélkedőkön mindig élmény látni, ahogy a tucatnyi országból érkező motoros a feladatokkal bíbelődik és bábeli zűrzavarban barátkozik egymással, de a nemzetközi oldalkocsis műhelybeszélgetések sem maradhatnak el elsősorban a külföldi motorcsodák köré csoportosulva. Ékes példája az összetartásnak, hogy az Isztambulból veterán Lambretta robogójával évről évre ide látogató 70 éves Hasan Parmaksiz barátunk már tegnap este befutott a találkozó színhelyére, hogy ismét ő lehessen az első és köszönthesse várva várt nemzetközi barátait.

805714738.jpg

A külföldi oldalkocsi építő cégek előadásán és kiállításain túl bemutatkoznak még magyar oldalkocsi építők is szebbnél szebb alkotásokkal, akik elsősorban külföldi piacra gyártanak még, de folyamatosan bővül magyar ügyfeleik köre a találkozónak köszönhetően is. Külön örömünkre szolgál, hogy Hollandia egyik legismertebb oldalkocsi építő cége, az LBS Sidecars kiállítja legfrissebb alkotásait Magyarországon először nálunk. Szintén igazi ritkaság számba megy, hogy a nagyközönség egy gyönyörű, 1927-es gyártmányú magyar oldalkocsis motort megcsodálhat a kiállításon egy 500 köbcentis Méray-Jap formájában. Látható lesz itt ezen túl az első magyar számítógép felhasználásával tervezett épített oldalkocsis motor, a rangos nemzetközi díjakat is bezsebelt, gyönyörű Alu Racer.

Az ötödik jubileumi Oldalkocsis Találkozó a szakmai különlegességek jegyében zajlik. Örömmel jelentjük be, hogy hosszú évek óta először Kiskunfélegyházán láthat újra a nagyérdemű oldalkocsis motocross versenybemutatót a rendezvényerdő mellett található kiskunfélegyházi motocross pályán. A versenyt tarkítja az Izs-Team, az egyetlen magyar oldalkocsis kaszkadőr show bemutatója mellett egy „flúgos futam” amatőr oldalkocsisok utcai fogataival, valamint a helyi motorsport egyesület színvonalas versenye.

alu_racer_3.jpg

Kiskunfélegyházán nagy hagyománya van a koncertéletnek, ezért a helyi tehetségek mellett fellépő első osztályú tribute zenekarok a külföldi látogatókon kívül a lakosságnak is örömet okoznak. Az Alma Együttesen és Tompetin túl 2018.-ban a látványos Hollywood Rose és a Hungarian Pink Floyd Show profi koncertjeikkel és ámulatba ejtő lézer- és pirotechnikai show-val lépnek a fesztivál színpadára.

Részletes program: www.oldalkocsis.hu

Állandó programok: Oldalkocsis kiállítások, oldalkocsis cross edzések

Mindenkit  sok szeretettel vár az 5. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó 2018 augusztus 9.- és  11. között a kiskunfélegyházi Parkerdő tisztásain.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...