Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Kunmadaras médiavisszhangja

- 2007.08.25.

Teljesen megdöbbentő írások is napvilágot láttak az elmúlt héten a kunmadarasi gyorsulási versenyen történt balesettel kapcsolatban. Kettőből idéznénk.

Bors, augusztus 21.:

…ahol az országos gyorsulási bajnokság zajlott. A baleset a versenypályán történt, ezért felfüggesztették a futamokat.

 

Blikk, augusztus 21.:

…A gyorsulási verseny előtt, a szabadedzésre kijelölt szakaszon gyakoroltak a száguldás szerelmesei, amikor az egyikük hirtelen áttért a szemközti sávba, és ütközött a szembejövő versenytársával…

 

Ezek az aprónak tűnő tévedések sajnos pontosan a magyar motoros rendezvények megítélését rombolják, általánosságban. A Wild-ban futó „Médiafigyelő” rovatunkat megszüntettük, de úgy tűnik, a szélmalomharcot újra kell kezdenünk.

Először is a tényleges cáfolat: nem a versenypályán, és nem is a szabadedzésre kijelölt szakaszon történt a baleset, hanem a bevezető úton, a parkoló autók közelében. Nem függesztették fel a futamokat.

És akkor az adalékok. A vétlen motoros egy chopperen ült, amivel legfeljebb filmekben vetemednek streetfighterkedésre. A balesetet okozó (Nevezzük egyszerűen csak gyilkosnak!) budapesti srác olyan messzire ment ki a parkoló autók között, hogy a rendezők már ne láthassák, egészen a hangárok közelébe. Előző nap ugyanis olyan veszélyes mutatványokkal próbálta elkápráztatni a parkoló autókból éppen kiszállókat, hogy rá kellett szólni, sőt, később a kulcsát is el kellett venni.

Sajnos este azonban hazament volna, így a kulcsot visszakövetelte. Másnap viszont gyilkosunk újra visszajött, és gyorsan el is követte tettét, nekiment egy vele szemben szabályosan, lassan közlekedő sárosd-i chopperes párnak. Egykeréken, a tankon ülve, a parkoló autók között. Ahogy a nagykönyvben meg van írva.

A futam rendezői, mentői, tűzoltói tökéletesen felkészültek voltak, sőt, a vendégekre még biztosítást is kötöttek.

A sors úgy adta, hogy a gondos kórházi ápolás ellenére a károkozó is elhunyt, így nem szidjuk. A tendenciát figyelve azonban érződik, hogy a negatívumokra kihegyezett média a legtöbbször nem járja körbe a témát, hanem egy hírérték mutató alapján tesz közzé írásokat.

A Wild online hírek rovatunkban a félreértések elkerülése végett tartjuk fontosnak külön is foglalkozni az esemény utóéletével, hogy ne váljon a motorostársadalom Győzike szintű botrányhőssé a jövőben. Ebben segíthettek is, ha ezen írást, a benne lévő információkkal együtt terjesztitek, tehát ezen írásunk publikálási jogáról teljes egészében lemondunk. 

 

Érdekes adalék, hogy a Magyar Gyorsulási Szövetség egy igen félreérthető állásfoglalást adott ki, miközben az egész témával kapcsolatban csak a MAMSZ és a rendőrség tekinthető illetékesnek.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...