Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Talma

- 2007.11.04.

A gyorsasági motoros világbajnokság zárófutamán Valenciában egy nem túlzottan jó rajt után élete (valamint a magyar motorsport) legnagyobb sikerét érte el Talmácsi Gábor. Elképesztően izgalmas csatát vívott csapattársával, és egyben legnagyobb riválisával.

Hector Faubel-lel gyakorlatilag megléptek a mezőny elől, az oda-vissza előzgetős csatájuk közben még a motorjuk is összeért. Talma az utolsó körben is vezetett, de a cél előtti métereken átadta az első helyet. A pontversenybeli első helyét azonban így sem fenyegette veszély.

Talma a futam előtt tíz ponttal vezetett, így Faubel-nek elméletben volt még esélye – na és persze hazai pályán versenyzett. Az edzéseken jobb időt futó Faubel ellenében Talma a zárófutamon pályarekordot futott! A spanyol közönség a futam végén nagyon sportszerű volt, és Talmát őszintén ünnepelte.

 

És bekövetkezett, amit nagyon vártunk: felcsendült a magyar himnusz, majd Talma magyarul nyilatkozott a nemzetközi sajtó képviselőinek. Viszonylag szűkszavú volt, de láthatólag nagyon boldog. Faubelt nem tartotta túl korrektnek.

„Fantasztikusan érzem magam. Nagyon kemény verseny volt, különösebben nem akarok Hectorral foglalkozni, de többször nem volt túl korrekt, ám úgy hiszem, nem ment túl a limiten, ez belefért a versenybe, pláne egy ilyen férfias harcba. Gyorsan rájöttem, mi a taktikája, le akarta előttem zárni az utat, de egyszerűen nem bírt velem, mindig vissza tudtam menni az élre. Nagyon jó szezonom volt, bíztam önmagamban, a motoromban, és tudtam, hogy képes vagyok a végső győzelemre. Meg tudtam csinálni. Túl sok információ volt a táblán, ezért nem is érdekelt, ami rajta van, csak magammal foglalkoztam. A végén már nem akartam magam túlvállalni, mert a világbajnoki címhez elég volt a második hely is. Sok sikert kívánok Hectornak a 250-esek közt!”

 

 

A pontverseny végeredménye:

Világbajnok: Talmácsi Gábor (282 pont)
2. Hector Faubel (Spanyol, 277 pont)
3. Kojama Tomojosi (Japán, 193 pont)
4. Lukas Pesek (Cseh, 182 pont)
5. Mattia Pasini (Olasz, 174 pont)
6. Simone Corsi (Olasz, 168 pont)

 

Valenciai GP, 125 cm3:
1. Hector Faubel
2. Talmácsi Gábor
3. Sergio Gadea
4. Mattia Pasini
5. Lukas Pesek
6. Esteve Rabat

 

Nagyszerű érzés volt, hogy a tiszteletkörben magyar zászlóval motorozott körbe az újdonsült világbajnok! Talma hazaérkezése: kedd, 12.05, Ferihegy 2B...


Eddigi hozzászólások

2007.11.17. 13:57
island-fighter írta:

Még sok ilyen gyözelmet kivánok a legjobb magyarnak.Gratulálok Talma

2007.11.07. 14:37
Jacko1 írta:

Bárcsak gyakrabban történne ilyen a magyar versenyzőkkel! De a Motorépítő Európa Bajnok is magyar, és a gyorsasgái Világbajnok is. Szép évünk volt, úgy látszik...

2007.11.05. 09:28
VTXFeri írta:

GRATULÁLOK TALMA!!!

Okosan,de keménnyen versenyzett a Valenciai futamon talma.

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...