Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


ítélet

- 2008.04.26.

A vétlen motoros a helyszínen meghalt, a balesetet okozó pedig súlyos, életveszélyes, maradandó sérüléseket szenvedett. Utóbbi a balesetet a motorjára szerelt videokamerájával rögzítette, így kiderült, hogy az eset előtt további pár tucat súlyos szabálysértést követett el.

A virtuskodás végül pedig halált okozott.

A balesetet okozó férfi még lábadozik, de a bíróság szerint le tudja tölteni büntetését. Az ítélet ellen a védő fellebbezett, ezért az elsőfokú ítélet nem jogerős. 
A szombaton meghozott ítéletében az első fokon eljáró Pécsi Városi Bíróság a 24 éves O. Zsoltot közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek. A büntetése: négy év letöltendő börtön, valamint öt év eltiltás a járművezetéstől. Eközben a vele együtt, szintén szabálytalanul motorozó, és szintén közúti veszélyeztetéssel vádolt társát is elítélték. Büntetése nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés, s három évre eltiltás a járművezetéstől.
 
A vádirat szerint az autófényezőként dolgozó O. Zsolt barátjával együtt 2007. június 10-án Pécsről Komló irányába motorozott, a KRESZ figyelembe vételének teljes mellőzésével. Néhol közel 300 km/h-val haladtak, a záróvonalat rendre átlépték, a végeredmény pedig az átsodródás volt, és a frontális ütközés.

A 29 éves vétlen motoros a helyszínen életét vesztette. A karambol okozója súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. O. Zsolt egészségkárosodása maradandó. Bal karját nem tudja mozgatni, megsérült a gerince, s bottal jár.
A szombaton megszületett elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű pedig felmentésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az eljárás a megyei bíróságon folytatódik.


Eddigi hozzászólások

2008.06.30. 21:36
geradave írta:

Legalább tíz évet érdemelne a mocsok!
Ez felér egy emberöléssel is!!

2008.05.20. 10:45
szepi77 írta:

Hello!
Itt a legnagyobb baj az, amit ha nem tudják hogy motors vagy akár te is megfigyelhetsz, hogy a ´köznép´ általánosít!!! Ha ismer jó fej vagy, de ha nem, akkor szüleid csuklanak amikor előre mész a sor mellett a sorompónál, vagy a piros lámpánál. Ha pedig hangja van a gépnek, már 40-nél száguld az a barom.
Szerintem óriási külömbség van ha valaki a lehetőségeket kihasználva közlekedik, akár a büntetést is kockáztatva, mert ez a saját kára, és a között, amikor csak az az érdekes hogy mitől lehet valaki nagyobb a haverok szemében! Mert ez utóbbi esetben (és nem csak a motorosokra igaz!!!) az esetek döntő többségében sajnos nem az marad ott, aki hülye volt! De mivel mi minden esetben egyértelműen motoron vagyunk, sokkal könnyeben lehetünk ellenség, mint az a kis hülye gyerek, aki alá apuci alátolt 1 jobb autót ´nagy zenével´, kicsit megpiszkált kipufugóval. Ők inkább a hétvégi éjjszakai statisztikát rontják.
Ez a gyerek valóban nem bűnöző, csak magától nem jött meg az esze. A négy évből pedig ha nem csinál bent galibát leül mondjuk másfelet.

2008.04.29. 13:30
Regi írta:

Sziasztok!
Én nagyon sajnálom a halott motoros családját, feleségét akinek a társát vette el ez a srác. Neki is együtt kell élni azzal a tudattal,hogy soha többé nem látja a férjét. A srácnak pedig azzal kell megbirkóznia,hogy megölt valakit és biztos vagyok benne,hogy ezt nem akarta.
Szerintem minden motoros elöbb tartson önvizsgálatot mint hogy másokról ítélkezzen. Hány és hány motoros van akinek jó kis sportmocija vagy fain túragépe van, szerintem nagy naivitás lenne azt hinni,hogy ők soha egyszer nem mentek a megengedettnél gyorsabban közúton amiből ugyanúgy baj lehetett volna. Ugyhogy elöbb az vesse rá az első követ....
Nem állok a vétkes mellett de ellene sem. Viszont az is igaz,hogy nem maradhatott büntetés nélkül. Viszont azt sem kéne elfelejteni,hogy a kedves bírónő kifejtette,hogy ezzel az ítélettel példát akart statuálni. Ezt pedig roppant felháborítónak tartom. Mennyi olyan bűncselekmény van ahol öregeket gyerekeket gyilkolnak meg semmiért. Hol van akkor a bíróság mikor olyan ´embereken´ kéne példát statuálni akik megölik az öreg nőket néhány ezer forintért és a kertből lopják mások drágán megtermelt javait. Hol van ekkor a mélyen tisztelt bíróság?????
Szóval szerintem az egész ügy csak arra ment ki hogy erőt fitogtassanak egyesek. Tavaly is rengeteg motoros meghalt, Isten nyugosztalja Őket és sok sok nem a motoros hibájából következett be. Mindenesetre pont azért akart ilyen súlyos ítéletet hozni mert minden szem erre szegeződött. Mindenki azt figyelte,hogy milyen végkimenetele lesz ennek, és nem biztos hogy jól döntött. Én az örjöngők figyelmébe leginkább a feleséget ajánlanám, odaállt és kérésre megbocsátott. Hosszú idő után újra motorra ült sőt elhatározta neki is lesz jogsija és motorja. nem elég hogy képes volt megbocsátani, hanem még van ereje tovább élni MOTOROSKÉNT. Talán erről az erőről kéne példát venni és nem tovább gyilkolni egymást.

2008.04.28. 22:18
lehelp írta:

Kedves Mocsok!
Lehet hogy korbemotoroznalak mert neked mar ´megjott az eszed´. Szep es jo hogy magadbol indulsz ki. Nekem is volt egy osztalytarsam, aki strandpapucsban furdonadragban kenodott fel a villanyoszlopra, gsx 400-al. Pl neki meg most sem jott meg. Ez az eset kb 10 eve tortent, azota mar o is dolgozik (fel ev koma) es persze egyre gyorsabb gepei voltak azota is.

Megertem, ez a kolok se ugy kelt fel hogy embert olok, de azert az minden hataron tulmegy hogy 300-al szaguldozunk a mecsekben. Akarmennyire hivogatoak az orszagutak, igenis figyelnunk kell arra hogy mas is szeretne azt elvezni, vagy ´esetleg´ kozlekedni. Elvennem 20 evre a jogsijat, amennyiszer azelott allatkodott, megerdemelne. Csak a veletlen hogy ez az eset nem elobb kovetkezett be vele. Ha mast nem hat azt elernem hogy peldat statualnek. Azert nem orokre vennem el mert hiszek abban hogy meg tud valtozni, es ember lehet belole. MEg nem sikerult neki eddig, talan majd ezutan.
Bocs ha hosszu voltam, remelem ertheto.
Udvozlet, szeles utat, akacillatot!!!

2008.04.27. 22:21
mocsok írta:

Kedves Lehelp! Utólag könnyű okosnak lenni. én ki sem merem mondani mióta ütöm a VASAT de elég egy dagadt gáz és vége az életnek. Ez az EMBER nem úgy kelt fel reggel,hogy ma embert ölök. Nem volt szerencséje. Én is szaladgáltam a mátrában kamerával a tankon. túléltem. Ma szerintem lazán körbemotoroznál.Amúgy pedig neki nem a 4 év a büntetés. Széles utat ingyen benzint.helló!

2008.04.27. 21:42
lehelp írta:

Kedves mocsok.
az az ´EMBER´ (nem ember hanem barom) koztorvenyes bunozo, KOZONSEGES GYILKOS, sokkal sulyosabb buntetest erdemel !!!!!!!!
Tisztelettel: egy MOTOROS

2008.04.26. 22:37
mocsok írta:

Kedves BIRÓNŐ túl sok búlvár tv-t nézett ami enyhén befolyásolta. Ez az EMBER vétkes nem bűnöző.

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...