Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Bamako véget ért

- 2009.02.06.

Ha valaki a nagy afrikai futamról szeretne izgalmas hírmorzsákhoz jutni, semmiképp se a bamako.hu oldalt pötyögje be! Ott maximum könyveket rendelhet, különösen női léttel foglakozó kiadványokat. Csupa lelkizés a szilaj, homoknyelős, motorrepesztős keménység helyett! A bamako.org a megfelelő oldal. Kedvünkre olvashatjuk a résztvevők kalandjait, sőt, mivel február 1-én véget ért a futam, elsőként értesülhetünk a kiosztott díjakról is. Úgy hírlik, az új résztvevők nehezményezték, hogy a zsűri inkább a „régi motorosoknak” juttatta a zsíros díjakat. Bizony, az élvonalban végző versenyzőkről kiderült, hogy többször átlépték a megengedett sebességhatárt. Még jó, hogy a Budapest-Bamako szabályai szerint a versenyből nem lehet kiesni, csak pontot veszteni. Kivéve, ha valaki visszafordíthatatlanul lesérül… Ugyan nem esik ki, kénytelen abbahagyni a versenyzést, ahogy ez egy francia motorossal történt.
Versenyzők és szervezők, egyaránt többen állították, hogy ez az eddigi volt a legtöbb akadályt állító Bamako. A kijelölt úton homokvihar tombolt, más útvonalra kellett terelni a versenyt. Az utolsó pillanatokra több jármű annyira elhasználódott, hogy vissza kellett térnie homoktengerről az aszfaltútra. Számos, sivatagban rekedt autót kellett menteni. Jó pár versenyző szervezetét megviselte a kiképzés. „A  legfőbb tünetek: napszúrás, ájulás, hányinger, hasmenés, kiszáradás" - mondta Dr. Késmárki András.
S mindennek tetejébe a Hungary for Africa kamionból, marokkói vámterületen több, mint 3 millió forint értékű orvosi felszerelést loptak el.

Most igazán összejött minden, de sokan a nehéz helyzetben ismerik csak meg önmagukat. Az embernek csak jót tesz, ha képes a legnagyobb ratyiban is nevetni. Pl., ha én lennék az induló Csepel teherautó sofőrje helyében, nevetnék azon, hogy nem én fúródtam be a homokba, hanem egy hiper-szuper terepjáró…
Az indulóknak emberileg is egyre kacifántosabb a helyzete. A Bamako-t felfedezte az üzleti világ. Ahogy egyre ismertebbé válik a magyar kezdeményezés, anyagi, marketing, stb. szempontból, egyre inkább kinyílik rá a világ szeme. Érezhetően kezd ketté válni az indulók tábora, idén markáns volt már a különbség a túra és versenykategóriában. A túra kategóriások egész más útvonalat jártak be, mint a versenyzők, pl. előtérbe helyezték a turisztikai látványosságokat. A verseny kategóriában évről évre nő a nyomás, szőrszálhasogatóbb a pontozás, nehezebbek a feladtok, könnyfakasztóbbak az utak. Valószínűleg ezért fajult harccá azt utolsó napokban az alapvetően jótékonysági esemény. A versenyzők úgy érezték, igazán a bőrüket vitték a vásárra, 1-2 pont elmaradását is sérelmezték. Nekünk nem–indulóknak, kellemes szórakozás olvasgatni az indulók blog-jait, de nekik egyre eltökéltebben kell bizonyítani. A megrendelhető Bamako-szuvenírek ne tereljék el figyelmünket a valós erőpróbáról!
A Wild márciusi számában teljesebb képet kaphattok a Szahara-futamról!

AFRIKAI MELEG? HÁT, AZ ATLASZ HEGYSÉG NEM VOLT MOTOROSBARÁT


 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...