Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A motorosok segítettek a katasztrófa áldozatainak!

- 2010.10.25.

Október 23-án 100 motor érkezett meg a vörösiszap katasztrófa helyszínére, hogy pénzadománnyal segítse a nehéz helyzetbe került települések egyikét, Devecsert. A motorosok nem üres kézzel érkeztek, hanem 562.000.- Ft támogatást gyűjtöttek össze, melyet át is adtak.
A helyszín megközelítéséről természetesen nem lehetett szó, így Ajka városában fogadta a polgármester helyettese a motorosokat. A motorosok a hazai motorosmédiák felhívására tették meg a Budapestről számítva 160 km-es utat.
Az összefogás, melyhez természetesen magazinunk is csatlakozott, kicsiben, a magyar motorostáborban is értékes. De nagyobban, az egész eset példátlan, és előremutató. A rettenetes katasztrófa következményei, és az egyként segíteni akaró megnyilvánulások miatt talán ráébredhet sokat szenvedett nemzetünk az összefogás erejére. 


A pénzben a Honda Hungary 150.000.- Ft-os adománya is benne volt, de mindenképpen számottevő az egész támogatás, különösen, mert motorral a megjelenés időjárásfüggő (Meleg pedig nem volt!), és a szervezés alig egy hetes volt. Jó, mondjuk ki, összességében ennél kicsit többre számítottunk, de ez is szép, és példaértékű.


 A túrára jöttek MZ-sek és chopperesek, óriásrobogósok, és streetfigheteresek. Ami közös volt bennünk, a tenniakarás.

A túra alig 7 fokos hőmérsékletben indult Budapestről. Kicsit csalódott voltam, mivel alig 40 motor hagyta el együtt a várost, és bár a 23-ával kapcsolatos lezárások mindent megtettek annak érdekében, hogy szétszakadjon a mezőny, az M7-es elejére újra együtt volt mindenki.
Útközben láttuk a Gójmotorosok felvonulását, de mindkét csapatnak másfelé volt dolga, így integettünk egymásnak, majd ki-ki folytatta az útját.


Székesfehérváron, és Veszprémben is csatlakoztak hozzánk, így Ajkára már száz motorral érkeztünk meg. A Polgármester helyettes, és egy küldöttség átvette az adományt, megköszönte, és itt tényleg mindenki elérzékenyült – nem volt olyan, aki ne érezte volna át a két leginkább érintett település helyzetét. Más dolog a tévében látni, mint élőben a téglaszínűen koszos autókat, és más dolog élőben látni a megtört tekinteteket.

 


Az MZ klub helyi részlege nagyon kedvesen egy forró gulyással várta az átfagyott motorosokat, így hazafelé indulva legalább 10 km-en keresztül nem fáztam, mivel a jelképes fűtést délután kikapcsolták az utakon.
De nekünk legalább volt hova hazamenni...



Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...