Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Ízelítő a legújabb számból

- 2012.01.13.

Már értem, hogy az Orange County sorozatból megismert ifjabb Teutul miért vitatkozott oly sokat az apjával. A fiatal Paul – mióta különvált apjától – PJD név alatt építi a legkülönbözőbb járműveket. Ő már igazán épít, és egy különleges verseny alkalmából hozta létre ezt a különleges gépet. A motorépítő verseny, ahol ez a gép debütál, a három legnépszerűbb amerikai műhely csatájáról fog szólni. A résztvevőket nem kell külön bemutatni: Jesse James és az OCC az idősebb Teutul-lal az élen lesz a PJD és Pauly ellenfele.

A motor tulajdonképpen a második világháborúban szolgált XP-51-es Mustang vadászrepülőnek állít emléket. A háromlapátos légcsavar a felniben, illetve az amerikai légierő emblémája a légszűrőn is erre utal. A polírozott felületek, a rézszínű lemezek, a fabetétek, az extrém nagy átmérőjű felnik, a vékonyka gumiabroncsok, a D-Csepel és társai biciklikre emlékeztető ülése, az egyszerű, letisztult formák elegáns megjelenést biztosítanak a könnyű kis gépezetnek. A kerékpár-szerű külső a magyar motorgyártás hőskorát idézi, és felfedezek vonatkozást a kortárs magyar motorépítéssel is – párhuzamot vonva Sapka Time Machine-ja és Szakál szegecselt, díjnyertes, kézzel készített motorját is beleértve. A motor mindkét oldalról szabadon csodálható, a látványt nem rontják el az oldalt kanyargó csövek, amelyek a tankba be- illetve ki vannak vezetve. A blokk természetesen amerikai léghűtéses V2-es, rendhagyó megoldás ebben a stílusban az egykarú lengővilla és a látványos rugóstag is.
Az OCC egy szokatlan, az imént bemutatott Can-Am Spyder radikális átépítéséből készült, Jesse James pedig egy klasszikus, hatvanas-hetvenes éveket idéző gépet épített erre az alkalomra.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...