Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


B125

- 2012.01.25.

Tényleg elözönlik az utakat a 105-el száguldó nulla rutinnal rendelkező kamikázék, vagy hamarosan kitörölhetjük a szótárunkból a dugó fogalmát?

Annyi szóbeszéd és pletyka után tisztázzuk végre miről is van szó: Tavaly december 1-én lépett hatályba a 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet legutóbbi módosítása, miszerint az A1 kategóriás jogosítvány megszerzése már meglévő „B” jogsival, az eddig szükséges 38 óra helyett 5 órára rövidül. Ez 3 óra elmélet és 2 óra gyakorlati vezetést jelent, amely megkezdhető az elméleti vizsga nélkül is.
Mindez valójában csak március közepétől lép életbe, ugyanis addig nincs gyakorlati motoros oktatás, és vizsga sem. Az ára valószínűleg 34-38 ezer forint lesz, ennek felét a vizsgadíjak jelentik majd.
Bármilyen hihetetlen a 125 cm3 vízválasztó tud lenni élet és halál között. Amíg egy 50-es robogóval nyélgázon 63-al (jogszabály szerint 40-el!) próbálunk menekülni a tükörben egyre nagyobbnak látszó Kamaz felirat elől, addig egy 125-össel már felvehetjük a forgalom ritmusát. Másik pozitív dolog lehet, hogy a könnyített feltételek (és horror benzinárak) miatt most motorra ülő autósok pillanatok alatt átélik a kiszolgáltatottság érzését, és többet nem fognak letolni az útról.  


 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...