Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Add el a flexet, megjöttek az új modellek

- 2012.02.14.

A Neszmélyi közben bemutatták az idei év újdonságait, a Sportster 72-t és a Softail Slim-et 
Ha pár évvel ezelőtt azt mondja valaki, hogy „gyári épített motor” biztosan körberöhögöm.
A Harley azonban véresen komolyan vette a dolgot, és új típusok bevezetése helyett a meglévőket vitte el olykor homlokegyenest más stílus felé. Ami közös, hogy ezek a stílusok mind az oldschool hullámot lovagolják meg, és igen ízlésesen. Ezek bármelyike pillanatok alatt beleégeti a tudatalattidba, hogy az elmúlt telet a fűtetlen műhelyben töltötted, kásásra fagyott sört kortyolgatva, szerszámok és eldobált vágókorongok társaságában. 

Sportster 72

Nincs mese, ez a motor a ’70-es évek Kaliforniáját hozza vissza, az enyhén magas kormánnyal és a fehér peremes gumival szerelt küllős kerekekkel, vagy a rengeteg krómmal. A fényezéssel sem a málnás nyalóka jelleg erősítése volt a cél, akkoriban több megaflake volt a motorokon mint lsd a nyelveken. A 72-es szám a Kaliforniai 72-es útra utal, ami igen népszerű volt akkoriban a motorosok körében. Bár a köbinchben kifejezett űrtartalom sem áll messze a valóságtól, a seventy-two ugyanis 1200-es blokkal kapható.

Softail Slim

Az egyik legszebb és legőszintébb Softaillal állunk szemben, ami az utóbbi időkben bemutattak. Vége a latinos megjelenésnek, a széles far eltűnt a történelem gépzsírszagú süllyesztőjében. Karcsúbb sárvédő és 130-as gumi került hátra, a fő alkotóelem újra a blokk lett. A látvány céldátumát valahol 1940- és 1950 közé lövi be a gyár, az ebben az időszakban készült flathead és knucklehead blokkal szerelt modellek jártak Casey Ketterhagen – a H-D vezető designere – fejében. Retró tankpanel, félhold trepnik, „Hollywood” kormány és az utóbbi időkben divatos irányjelzőkkel egybeépített hátsó lámpa gondoskodik a megjelenésről

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...