Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Veled, Uram! – az István, a király folytatása

- 2012.04.25.

A nemzeti kultusz - színdarabbá vált István, a király után Szörényi Levente és Bródy János megírta a rockopera folytatását „Veled, Uram!” címmel. A mű Magyarország történetének egyik legfontosabb időszakába kalauzol, és öt Árpádházi királyunk is megjelenik benne. István, Orseolo Péter, Aba Sámuel, András és Béla – utóbbiak gyermekként – megtörtént alapokon nyugvó története izgalmas királydráma, valódi akciókkal, szélsőséges érzelmekkel megjelenítve.
A műben fontos szerepet kapnak a sámánok és táltosok. Magyarországon sokan még István uralkodása után is elutasították a keresztet és ősi jogra hivatkozva gyakorolták saját hitüket. A nemzeti összefogás lehetősége, illetve a külföldi érdekek hatása körül zajló események és a mai kor cselekménye között számos párhuzam figyelhető meg.
A dallamos rockzenével átitatott mű a Budapesti Operettszínház és a Thália Színház közös produkciója. A látvány, a kiállás egyszerre ezeréves és 21. századi, s egy zenés, izgalmas történelemóraként is felfogható. 
Ha a lassan három évtizedes István, a király katartikus élmény volt, most itt a szerzőpárostól az új siker!
 
Főbb szerepekben: Sasvári Sándor, Mészáros Árpád Zsolt, Janza Kata, Vágó Bernadett és Torda, a táltos szerepében Szomor György
Jegyek kaphatók: www.operett.hu


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...