Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Érkezik a Honda Sh 125 és 150

- 2012.09.22.

A Honda SH típusú robogócsaládja, amely az egyszerű felépítésű SH50-es modellel indult 1984-ben, mára Európa legnépszerűbb modelljévé vált, a több mint 1 millió darabos értékesítési darabszámot elérve. A 2001-ben bemutatott eredeti négyütemű SH150-es modellt, a Honda kezdettől fogva globális értékesítésre szánta, és köszönhetően a takarékos, de komoly teljesítményű motorjának, fürgeségének és biztos kezelhetőségének valamint a nagy, 16-colos átmérőjű kerekeiből adódó stabilitásának – azonnali sikert aratott Európában.

Miután az elmúlt évtized során folyamatos fejlődésen ment keresztül – már 2005 óta az SH150i modell PGM-FI üzemanyag-befecskendező rendszerrel volt felszerelve – az SH típus több százezer ember számára a tökéletes városi közlekedés eszközévé vált.
Az SH125-ös modell 2011-ben 12 938 eladott motorkerékpárral az egyik legkelendőbb kétkerekű gépjármű volt Európában.

Az új SH150i&SH125i szíve a benne lévő, „eSP” (Enhanced Smart Power) néven ismert vadonat új motor, amelyet teljes egészében alacsony súrlódású technológiai megoldással építettek és motorleállítási funkcióval – Start-Stop rendszerrel láttak el, valamint az előző szériával összehasonlítva már-már hihetetlen, 17%-kal (SH150i), valamint 25%-kal (SH125i) jobb üzemanyag-hatékonyságot értek el. Az újból programozott PGM-FI üzemanyag-befecskendezés és a hatékonyabb égés is bőségesen biztosítja a valós teljesítményt és nyomatékot a városi motorozás küzdőterén leginkább használt fordulatszám-tartományban.
A teljesen átdolgozott váz – a védjegyként szolgáló 16"-os kerekeivel – még jobb kezelhetőséget és nagyobb stabilitást biztosít, míg a Magyarországon forgalmazott modellekhez az ABS rendszer alap felszereltségként kapható a megszokott CBS (kombinált fékrendszer) fékek helyett. Erős és meglehetősen egyéni vonásokkal rendelkezik – ugyanakkor továbbra is elég karcsú ahhoz, hogy átférkőzzön a legsűrűbb forgalmon is –, és most már egy zárt bukósisak ülés alatti tárolására is alkalmas.
Összességében, jelenleg 20 szabadalom bejegyzése van folyamatban az SH150i és SH125i motorjával és vázával kapcsolatban, ami bizonyítja, hogy mennyi új elgondolás került a tervezésbe, ezzel is hangsúlyozva a modell kulcsfontosságú szerepét mind a gyártó és az ügyfélkör számára.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...