Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Szlovák lány a világ körül

- 2013.04.09.

70 ezer kilométert megtéve, 14 hónap alatt motorozza majd körbe egyedül a Földet egy alig 24 esztendős eperjesi szlovák lány, aki nemrég Torinóból indult el világ körüli útjára. 

Katarína Vrábelová nem profi motoros, és bár néhány évvel ezelőtt már sikeresen teljesített egy több hónapos motoros túrát Délkelet-Ázsiában, saját bevallása szerint mostani útjáról egy éve hozta meg a végső döntést, az után, hogy megismerkedett Igor Brezovar szlovén származású világjáróval.

A fiatal kelet-szlovákiai lány néhány évvel ezelőtt motoron járta be Vietnamot, Laoszt és Thaiföldet. Mint mondta: mivel akkor még nem volt elég pénze ahhoz, hogy otthonról induljon el motorral, Vietnamban vásárolt egy öreg 125 köbcentis Hondát, és kilenc hónapig tartó körútja során azzal járta be Délkelet-Ázsiának azt a szegletét. Az utazás annyira a hatalmába kerítette, hogy szeretett volna ugyanazon a motoron hazatérni. Erre végül nem került sor, mivel motorral nem engedték át a kínai határon.

Világ körüli útja során Katarína Vrábelová 40 országon készül átmotorozni. Az első komolyabb szakaszt az afrikai kontinensen kezdi, itt több mint 15000 km-t tesz majd meg. Afrikában nem csak a terep jelent majd kihívást, hanem közbiztonság is feladja majd a leckét a fiatal lánynak.  A tervek szerint napi átlaga300 kilométer lesz, egyes szakaszokon azonban elérheti a napi ezer kilométert is. Reméli, ezt a szakaszt sikerül kisebb, saját maga által is elvégezhető javításokkal letudnia, mert mint mondta: a BMW GS 650 Sertao számára legközelebb Fokvárosban tud olyan szervizt, ahol komolyabb javításokra is képesek.

 http://www.motogirltrip.com/

23_rocna_katarina_vrabelova_pochadza_332235.jpg

katarina3.jpg

20130404_korbemotorozza_a_foldet_egy_eperjesi.jpg

fro47823b_006_rs.jpg




 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...