Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


55 éves az S&S

- 2013.06.23.

Ha mindent az irányításod alatt tartasz akkor valószínűleg nem mész elég gyorsan. Az S&S mottója jól összefoglalja a lényeget. A Wisconsin-i székhelyű cég blokk alkatrészeket és komplett motorblokkokat is gyárt Harley-Davidsonokhoz. 

George J. Smith 1958-ban alapította az S&S Cycles-t. Először csak a saját motorjához készített dugattyúkat és nagyobb szelepeket, hogy gyorsabb legyen a versenypályán. Később azonban meglátta a dologban az üzleti lehetőséget, hiszen ekkor még sehol nem lehetett kapni tuning alkatrészeket. Pár éve nagy előrelépés következett be a cég életében, mert kifejlesztették első saját motorblokkjukat az X-Wedge-t.  Ez is V2-es, de ezen kívül nem sok hasonlóságot fedezhetünk fel a Harley-Davidson blokkjaival. A 3 vezérműtengelyt szíj hajtja, mindenhol siklócsapágyak vannak, és más a hengerszög is.

Az elmúlt hétvégén az S&S főhadiszállásán rendeztek ünnepséget, ahol koncertekkel, vezetett túrákkal és előadásokkal szórakoztatták a motorosokat. Itt mutatkozott be az az 5 motor, amelyeket motorszerelő technikus tanulók építettek az USA különböző részein, és mindegyiket egy-egy X-Wedge blokk hajtja. 

ss_55anniversary.jpg ss131.jpg

ss121.jpg ss111.jpg

 

 confederate_ss.jpg

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...