Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Rondine – fecske sólyom szívvel

- 2013.07.12.

Az Esseni világbajnokság első helyezettje nem más, mint egy két keréken guruló madártani kislexikon. A Rondine – vagyis fecske - becenevet az építőitől kapta a Falcone –sólyom- blokkos motor, és hogy tovább bonyolódjon a dolog, a Moto Guzzi emblémája egy sas. Semmi gond, így legalább szabadon szárnyalhatott az építők fantáziája.

A Moto Guzzi Nuovo Falcone 500-as egyhengeres blokkja egy legenda, amit már a 20-as évektől gyártottak, kisebb-nagyobb módosításokkal. Lóerőkről itt nincs értelme beszélni, az alapjáratról viszont annál inkább. Aki ismeri Bigit, a szerbiai Csantavérről, az tudja, hogy ő hamarabb képes meginni egy korsó sört, minthogy az egyhengeres Falcone-ja kettőt fordulna.

A Parallel villa nem túl nagy divat mostanában, pedig okos találmány. És egy kis találékonysággal szép is. Esetünkben egy Harley-Davidson V-Rod lengővillája került előre, persze azért némileg átalakítva. De nem ez az egyetlen H-D alkatrész, a 19-es felnik is V-Rod első kerékként kezdték a pályafutásukat. Az ázott birkák és a whiskey országában még arra is figyeltek, hogy a rendelkezésre álló 26 lóerőt (ne röhögj!) kicsit feltornázzák. Lekönnyítették a főtengelyt, a szelepeket, és egy gyorsítópumpás karburátort kapott a gép. A hengerűrtartalmat 580 cm3-re növelték és egy egyedi házba helyezett mágneses alternátor termeli az áramot, ami a lehető legkevesebb ellenállást jelenti a blokknak. Még az is lehet, a végén olyan sebességre gyorsulunk, hogy értelmet nyerjen a hasalós üléspozíció...

A cikk további részét és még több képet a Wild magazin 212-es számában találod.

27_05_2013_rondine_moto_guzzi_04.jpg  

27_05_2013_rondine_moto_guzzi_02.jpg

27_05_2013_rondine_moto_guzzi_07.jpg

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...