Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Szudáni helyzetjelentés és segítségkérés

- 2014.01.28.

Újságírónk, Szirmai Gábor - Veterán mótorkerékpárral Fekete Afrikában - most éppen Szudánban van. Ezt a levelet pár napja kaptuk tőle, elég kaotikus a helyzete...

"A helyzet a következő: megúsztam a bori mészárlást, egy órával az indulásom után kezdődött a balhé. Megúsztam a bombázást, épp hajóra szálltam. Megúsztam a shambai lövöldözést, az előttem haladó motorost végezték ki, meg az utánam jövőt… Meg tudtam lépni a shambai háromhetes „védőőrizetből”. Megúsztam a shambai kolerát is, de alig élek. Most visszatértem Jubába, a fővárosba, megpróbálok hazajutni, de rengeteg a menekült.
Most úgy tűnik a motorom elveszett, a shambai szállítóhajón maradt, ahol a nádasban 570 ember próbál meg életben maradni. Párat lelőttek. A bűnük az volt, hogy tűzifát gyűjtöttek a mocsárban.
A halottakat már eltüntették szerencsére, de a trópusi halottszag még mindig az orromban van…
Motorral eljutottam Jubába, onnan Shambeba, de onna lehetetlen továbbjutni az állandó halálozások miatt. Most visszamentem Jubába, megpróbálok hazajutni.
Már rég lejárt a repülőjegyem, az ostromzárat nem tudtam időben áttörni, a lelépőket – 6 halott – egyszerűen agyonlőtték a nem kormányerőkhöz tartozó katonák, de taktikusan nem a szögesdrót tövében, hanem kicsit távolabb.
Pénzem fogytán, a követség segítsége 0, a humanitárius segítség nem 0, hanem inkább negatív.
Most a jubai rendőrségen alszom még pár napot, aztán fogalmam sincs… Jövök, ha tudok."

Mivel kint nem kap segítséget, kérünk mindenkit, ha tud, segítsen. A következő email-címen lehet felvenni a kapcsolatot: konigachse@gmail.com

 

2537554_81153da412baf6a3b70968269a02b037_l.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...