Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Motocopter

- 2014.02.10.

A lengyelek által épített Motocopter olyan, mint a szárnyas anya: Habár a neve mást sugall, csak addig röpképes, amíg leér a szakadék aljára. Mondjuk igazán kár volna érte, mert Tomasz Pawlos és Lukasz Falis feltűnően eredeti motort hoztak össze.

img_0466.jpg 

A stílus behatárolhatatlan, a látvány pedig feldolgozhatatlan. Az építési alap egy Honda GL 1500 Goldwing blokkja volt, de semmi egyéb nem állt rendelkezésre. A cél nem is lehetett volna más, mint az eredetileg 400 kilós óriáscirkáló reciprokát, ha úgy tetszik inverzét létrehozni. Ez olyan jól sikerült, hogy a motor központi része a hathengeres erőforrás lett, ehhez csatlakoznak a használathoz elengedhetetlen elemek.  A kormány ötlete minden kétséget kizáróan a Lipótmezőről származik, ugyanis fel-le irányba használható, mint egy autó szarvkormánya. Az egész mechanikát egy kardáncsuklóra bízták, ami a haladás irányában elhelyezett kormánytengely forgását a villa tengelyére viszi át…

img_0499.jpg 

A hátsó rugózás azonban még az előzőeket is túlszárnyalja. Irdatlan vastag spirálrugók vannak a lengővilla tengelyre fűzve, amik rugózáskor tekeredésre vannak igénybe véve. Nem tudni mennyire életképes a konstrukció, mert a létező összes képen a motor alatt van az a rozsdás satupad-láb, amit gondolom motoremelő állványnak hívnak az építők. A gyári focipálya méretű hűtő lekerült, az új darab kérdését viszont igen ügyesen oldották meg, mint ahogyan az az alábbi képről kiderül. 

img_0495.jpg 

A cikk további része még több részlettel a Wild Magazin 219-es számában olvasható.  

cimlap219.jpg

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...