Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Diamond – Minden álmom – Lemezkritika

- 2014.05.06.

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a Diamond nyíregyházi zenekar Minden Álmom című nagylemeze. Az album elég erősre sikeredett, ugyanis a hard rock vonalon íródott dalok jelentős helyet követelnek maguknak a hazai zenei palettán.

diamond2.jpg

A tradicionális népdallal induló album valószínűleg meglepte a hallgatóságot, de a társadalomkritikusra átírt szöveg mosolyt csal az ember arcára a jelenkori médiagyár világban…

Az anyagról rengeteget lehetne írni, de inkább azokat a dalokat emelnénk ki, amelyek számunkra a legjobban kifejezik az album mondanivalóját. Az Újabb rossz nemzedék című szám zenei felépítését tekintve egy igazi rock induló, mely a lázadás életérzését kelti a hallgatóban, és a szöveg magával ragadja az embert. A refrén dallamossága fülbemászó, és pár hallgatás után az ember már dúdolja is magában a sorokat.

A Minden álmom címadó dal egy bulizós életérzést hoz elő az emberből, és a boldog, szép napok érzését kelti. Igazán jó kis egymásba kapaszkodós, énekelhető darab. A visszatérő gitárdallam szintén belekúszik az ember fülébe. Nem véletlen, hogy ezt választották a srácok a lemez névadó nótájának.

Az elveszve a múltban egy visszamerengő szerelmes nóta, de a tempóját tekintve nem nevezhető lassúnak, sőt… Egy igazi lábbal dobolós dal, ha az ember ülve hallgatja. A szóló kifejezetten dallamosra sikerült, és a szintis kezdés és befejezés tökéletesen nyitja, zárja ezt a számot. Ez a dal biztosan nem fog elveszni a múltban.

Az Ingajárat és Ébredés középtempójú nóták, amelyeknél az új kialakuló stílus már érezhető. Jól megírt dalszövegek, a mondanivaló ténylegesen tükrözik a hit, remény megtestesülését, ahogy azt a borító is sugallja.

A leghúzósabb dal azonban a Körhinta lehet ezen az albumon. Teljesen elkülönül a többitől, és bonus trackként szerepel a hanghordozón, de enélkül a dal nélkül sokat vesztett volna a lemez. Dinamikus, lüktető zene, egy igazi hard rock gyöngyszem.  Igazi „örült játék”.

diamond.jpg

Köszönjük a lehetőséget, hogy megismerhettük ezt a remek anyagot, és bátran mondhatjuk, mindenkinek ezt hallani kell.

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...