Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Elárverezik Amerika Kapitány motorját

- 2014.09.17.

Gyerekkorunk álma, a chopperek alfája és omegája most kalapács alá kerül. A világ legismertebb motorjából több száz replika készült, de csak egy van, ami tényleg szerepelt a Szelíd motorosok c. filmben. Pontosabban kettő.

Előzetes becslések alapján valaki most 1-1,2 millió dollárt fog fizetni a legendás Panheadért. Az aukció Kaliforniában lesz október 17.-20.-ig, ahol a leendő vásárlók megtekinthetik a 3 eredetiséget igazoló nyomtatványt is. Egy igazolást az Anamosai Nemzeti Motorkerékpár Múzeumtól, ahol a Harley az elmúlt 12 évet töltötte, egy kézzel írt levelet Peter Fondától, valamint egy igazolást Dan Haggerty-től, aki a motorokat karbantartotta a forgatás alatt, és végül ő volt az, aki restaurálta ezt a példányt a múzeum számára.

billy_bike_and_captain_america_468x316.jpg peterfonda.jpg

Az Easy Rider 1969-es készítése során két Amerika Kapitány motorral dolgoztak, hogy kiküszöböljék a műszaki problémákat. A most árverezésre kerülő darab szerepelt a film végi jelenetben, ahol végül felrobbant. A másik motor holléte ismeretlen, a film bemutatása után ellopták azt, és valószínűleg darabokban értékesítették. Érdekesség, hogy a világ legismertebb épített motorjának készítője sosem lett híres. Most erről is felfedjük a titkot: 1968-ban Ben Hardy és Cliff Vaughs, két afroamerikai motorépítő készítette Billy és Amerika Kapitány motorjait. Hogy miért nem lettek ismertek, annak oka az adott korban keresendő, amire jó példa egy jelent a filmből, amikor Jack Nicholson ügyvédként felajánlja segítségét: „ Ki tudlak hozni titeket a sittről, ha nem öltetek meg senkit….legalábbis nem fehér embert”   

captain_america1.jpg ben_hardy_224x300.jpg 

       


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...