Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Visszatér a motorok Rolls-Royce-a

- 2014.12.27.

Az angol George Brough által alapított gyár 1919-1940-ig működött Nottingham-ben, ez alatt mindössze 3048 db motorkerékpár készült el. Nem véletlenül. Minden darab a tökéletesség jegyében született és egyedi volt a leendő tulajdonos igényeinek megfelelően. Minden motort kétszer szereltek össze, egyszer fényezés előtt is, hogy lássák minden tökéletesen illeszkedik-e. Komoly tesztelésen is átestek a gépek, például az SS 100 modellnek el kellett érnie a 100 mérföld per órás sebességet.  Amíg nem sikerült úgy behangolni, hogy ez teljesüljön, nem szállították ki a vevőhöz. 

A legendás márka most visszatérni látszik. A tavalyi EICMA-án mutatkozott be először, az idein pedig már közel gyártásérett prototípusokat láthatott a közönség. A franciaországi Toulouse városában székelő cég úgy látszik komolyan gondolja. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy nem összeválogatott alkatrészek halmazát kínálják, hanem kőkemény munkával létrehozott saját fejlesztéseket. Három éves munkával létrehoztak egy 140 lóerőre is képes egy literes V2-est blokkot, ami jelenleg már a közúti tesztelés fázisában tart. Saját blokkot készíteni nem kis kihívás, főleg pénzügyileg. Az összes öntőformára és marószerszámra költött pénzen jobb helyeken már minimum 100 motort legyártanak. Az árszínvonalat nyilván ennek tükrében kellett meghatározni. A Beringerrel együttműködve kifejlesztettek egy különleges négytárcsás első féket, ahol egy négydugós radiális felfogatású féknyereg oldalanként két kerámiatárcsát harap. A kilométeróra sem valamelyik tajvani polcról esett le, az eredeti legendás 13 centiméter átmérőjű Smith óra mintájára készült....

A teljes cikk a Wild Magazin nemrég megjelent 230-as számában olvasható, ahol kiderül az is, hogy hány darabot gyártanak majd a Brough Superiorból és mennyire lesz csillagászati a számla.

ss100_2014_ambiance.jpg

capture2.jpg

2014_brough_superior_discs.jpg

cimlap230.jpg


 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...