Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Sebestyén Péter a nagyok között - Superstock1000 és gyári szerződés

- 2015.04.03.

Gyári csapatszerződés és a teszten pole pozíciós idő elérése, ez Sebestyén Péter belépője a Superbike világbajnoki sorozatba, a Superstock1000 kategóriában.

Sebestyén Péternek (20) jó kilátásokkal indul a 2015-ös szezon, egy aláírt szerződéssel a gyári Kawasaki által támogatott olasz csapatnál a Team Pedercini -nél, és egy igazi legendával a háta mögött, Stefano Favaroval – Budapest Jump CEO, aki ez évtől hivatalosan is a szárnyai alá vette a versenyzőt, mint a manager.

sebestyen_peti_stefano_favaro.jpg

"Péter fejlődését és munkáját, már régóta figyelem és tanácsaimmal az elmúlt években segítettem neki a felkészüléseit, és a lehetőségek mérlegelését. A tavalyi év hozta meg a változást, amikor láttam, hogy a fejlődése nagyon erőteljesen és dinamikusan elkezdett emelkedni a Superbike Világbajnokságban, az Evo kategóriában a Toth Racing Team által biztosított Bmw Motorral. - A mai napon köszönetemet szeretném nyílvánítani Tóth Imrének és Ifj. Tóth Imrének, hogy az elmúlt évben lehetőséget adtak Petinek. – Ezt a fejlődést látva megegyeztünk, hogy a 2015-ös évtől teljes erőmmel segítem pályafutását és képviselem a motorsportban. Elkezdtünk együtt dolgozni egy teljes háttérrel - marketing, kommunikáció, támogatottság - minden, amit egy gyári csapat megkövetel és megérdemel. Péter fiatal, 20 éves kora ellenére egy nagyon megfontolt és magabiztos versenyző, és céljai elérésében támogatni fogom. Nagyon élvezem, hogy újra benzingőzben vagyok, sokáig vártam, hogy egy fiatal mellé álljak, most úgy érzem megérte! Sok munka van előttünk, de közösen építkezünk és nagy reményekkel indulunk a versenysorozatban. A gyári csapat adta lehetőségeket Péternek jól kell kihasználnia és tanulni belőle.- nyilatkozta Stefano Favaro, aki már egy világbajnokot adott Magyarországnak, Talmácsi Gábor személyében.

talma_pedercini_kawasaki_motorsokk_1.jpg

Sebestyén korábban a BMW Racing Team Toth csapatában ifj. Tóth Imre mellett, Rizmayer Gáborral együtt versenyzett. Idén, a 2015-ös szezonban Sebestyén Péter lesz a harmadik versenyző, Tóth és Rizmayer mellett, aki büszkén és joggal képviselheti majd Magyarországot a motorsport világában egy világbajnoksági sorozatban. Sebestyén nagy lehetőséget kapott, Talmácsi Gábor után ő az, aki világversenyen gyári támogatott csapattal vehet részt versenysorozatban, ez a FIM SUPERSTOCK 1000 kategória a Superbike világbajnokság sorozatban.  Egy Kawasaki 1000 ccm, 200 LE, 330 km/h motorral vág neki az évnek és bizonyíthatja azt, ami egy ilyen fiatal tehetségtől várhatunk.

Az elmúlt hónapban folyamatos teszteken és edzéseken vett részt Spanyolországban és Olaszországban, felkészülve az idei kihívásokra. Az idei teszteredményei alapján Péter kiválóan teljesít;  az aragoni Motorland pályán 34 indulóból 6. helyezést ért el, míg  Misano Adriatico-ban első teszt hétvégéjén 32 indulóból 3. lett, második teszthétvégéjén már a legjobb köre, 1.38.8 - verte a tavalyi pole pozíciós idő, 1.38.9 - Lorenzo Salvadori –tól Kawasaki motorral.

Mindezen eredmények mögött már most is nagyon sok munka és edzés van, de az igazi megmérettetés április 12-én kezdődik számára, amikor az első VB futamon áll rajthoz Aragonban, a Motorland pályáján, Spanyolországban. FIM SUPERSTOCK 1000 kategória Superbike világbajnokság sorozat futamait Magyarországon az Eurosport közvetíti, így a motorsport rajongók szurkolhatnak a magyar fiúnak.

 

"Az elmúlt években csak egy dolog lebegett előttem, hogy én is ott legyek a legnagyobbak között, az első lépéseket megtettem már. Most a Superstock1000 kategóriában bizonyíthatok. Stefano-val már évek óta dolgozunk együtt, de ettől az évtől ő képviseli az érdekeimet és készít fel a versenyekre. Reméljük a közös munka meghozza az eredményt. Az elmúlt hónap teszt és edzés eredményei biztatóak nekem is, de mindig minden a versenyen dől el, ott kell egyben lennie mindennek! Én mindet meg fogok tenni, hogy céljaimat elérjem!" - tette hozzá Sebestnyén Péter, aki már a lélekben az áprilisi versenyen van teljes koncentrációban.

sebestyen_peter.jpg

A versenysorozatról:

A Superbike-VB és a hozzá tartozó sorozatok: több kategóriából áll, eni FIM Superbike World Championship, a  FIM Supersport World Championship, a  FIM Superstock 1000 Cup és a  FIM Europe Superstock 600 Championship. Ezek a versenysorozatok szériagyártású, de tuningolt motorok küzdelméről szólnak. Itt a riderek utcai motorok megfelelően módosított változataival versenyeznek. A Supersport-ban a 600-asokat mérgősítik, a Superbike-ban, pedig négyhengeres 1000-esek és kéthengeres 1200-asok szerepelnek. A megengedett minimális tömegek magasabbak, mint a MotoGP hasonló kategóriái esetén, egyes technológiák használata tilos (pl. karbontárcsás fék) és a motoroknak homológnak kell lennie az utcai változattal. Az egyes versenysorozat szabályaitól függ a változtatások lehetősége a motorokon.

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...