Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Visszaeső bűnöző

- 2015.04.08.

Alig két hónapja mutattuk be a 2012-ben alakított Game Over Cycles műhely zseniális Behemoth építését, és máris itt van tőlük egy újabb szenzációs alkotás. Nem kétséges, hogy ezek a lengyel srácok tudnak valamit…

 cheyenne_bike_the_recidivist_7_.jpg

2014 szeptemberében a londoni nemzetközi Tattoo Convention-ön Stanislaw Myszkowski egy olyan motorkerékpárt mutatott be, amely egyszerre tiszteleg a motorkerékpárok és a tetoválások világa előtt. Három nemzet fogott össze, hogy létrejöhessen ez a csoda: a német Cheyenne Professional Tattoo Equipment a tetováló eszközöket adta, a holland Zodiac néhány kiegészítőről gondoskodott, az építést pedig a GOC szakemberei hajtották végre.

A motorkerékpárok és a tetoválások világa kéz a kézben járnak, a régi tradíciónak állít emléket a Recidivist. 

„10 évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem a gondolat, miszerint kellene építeni egy olyan motort, ami tetoválásokkal van borítva. Szeretem a motorokat, és van pár tetoválásom is: ezekkel együtt tudom igazán kifejezni önmagam. A Recidivist-tel egyszerre tisztelgünk a modern világ és a hagyományok előtt. Alapnak a legtradicionálisabb motort, a Harley-Davidsont választottuk, erre építettünk olyan dolgokat, amelyek ismerősek lehetnek a tetovált emberek számára is” – mondja Stanislaw Myszkowski, a GOC alapítója.

 nevtelen.jpg

A Recidivistet borító világos bőrt a lengyel Kult Motor DRP biztosította. Munkájuk nem csak abból állt, hogy rádobtak valamit a motorra, előzőleg különleges folyadékkal itatták át a bőrt, hogy gond nélkül fogadja majd be a festéket. A felrakás előtt egy hónapig tesztelték az eredményt.

A tetoválásokat két lengyel művész, Thomas Lech az Individuum Tattoo-ból és Christopher Królak a Steel Will Tattoo-ból rakta fel. A motívumok olyan ember tetoválásait mutatják be, aki nemcsak éli valahol/valahogy az életét, hanem aki körül valójában zajlik az Élet. Egyik ábra sem légből kapott, mindegyiket pontosan oda tervezték, ahová került.

A tetoválók színek tekintetében is a retró tinta-iskolát igyekeztek követni, valódi színeket csak a kerekeket díszítő kártyamotívumok kaptak. 250 óra alatt végeztek a gép kivarrásával.  

Fotók: Tomasz Pulsakowski

Szöveg: INK-vizítor

A teljes cikkért és még több képért keressétek a Wild magazin áprilisi számát a benzinkutakon és a nagyobb újságosoknál!

 

 

 

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...