Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Egy újabb lépés, MotoGp - Valencia

- 2015.04.09.

A szezon utolsó futama sohasem unalmas, de most még az időjárás is gondoskodott arról, hogy a Moto Gp idei 18. futamán ne lehessen előre borítékolni a végeredményt. A rajt előtt már gyülekeztek a nem sok jóval kecsegtető felhők a Ricardo Tormo versenypálya felett a spanyolországi Valenciában, majd a leeső könnyű eső igencsak megkeverte a kártyákat.

motogp18randy_de_puniet32.jpg

A Suzuki 2011 után tért vissza a sorozatba. A szezon utolsó versenyén vadkártyával állt rajthoz Randy De Puniet, aki folyamatosan a 20-ban körözött, és már harcban volt a pontszerző helyekért, amikor a 12. körben egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült.

A hétvége megelőző része sem volt teljesen zökkenőmentes a csapat számára, akadt pár technikai probléma is, de ennek ellenére a 33 éves francia folyamatosan tudott faragni a köridőkből.

De Puniet-nek ez volt az utolsó villanása a GSX-RR-en, mielőtt a 2015-ös esztendőben a Superbike világbajnoksághoz csatlakozik, egy Suzukival „szerelt” csapathoz.

De éppen hogy véget ért a 2014-es évad, a 2015-ös kvázi már el is kezdődik, ugyanis a csapatok ugyanitt hétfőn és kedden tesztelik a jövő évi motorjaikat. Így a csapat újdonsült versenyzői, a 2014-es „Open” kategóriás bajnok Aleix Espargaro és a korábbi Moto 3-sa világbajnok Maverick Vinales is nyeregbe száll majd.

motogp18garage.jpg

Randy De Puniet

"Tudtuk, hogy ez egy nehéz hétvége lehet, de ilyen jellegű problémákra nem számítottam. Mindenki a legjobbját nyújtotta, de váltó problémák miatt most ez nem volt elég ahhoz, hogy befejezzem a versenyt. Kár érte, mert a trükkös versenykörülménye okán akár egy erős eredmény is kikerekedhetett volna. Most eljött az idő számomra, hogy átváltsak a Superbike-ra. Azt hiszem jó munkát végeztem az év folyamán a Suzukinak, és most kíváncsian várom az új versenyzők visszajelzését."

Davide Brivio - Csapatvezető

"A hétvége folyamán szembesültünk néhány technikai problémával, melyekkel a korábbi tesztidőszakban nem. Ebből a szemszögből nézve jó döntés volt, hogy elindultunk ezen a futamon, így több tapasztalatot szereztünk a téli munkánk előtt. Mindent figyelembe véve nem zártunk olyan rossz hétvégét. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell a motort és elektronikát illetően, és már dolgozunk is rajta. Most már fel tudjuk használni ennek a hétvégének az információit is. Mindennek ellenére jó volt itt Valenciában versenyezni, és új tapasztalatokat gyűjteni. Ezen a héten tesztelni fogunk. Egy nap alatt nem fogunk túl nagy megoldásokat találni a lemaradásunkra, de meg kell próbálnunk kezelni. Az új versenyzők szerettek volna a lehető leghamarabb tesztelni és tapasztalatot szerezni a motorról, szóval mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy a legjobb feltételeket biztosítsuk, aztán meglátjuk, hogy a teszt hogyan alakul."

Satoru Tereda – Team Suzuki Moto Gp igazgató

"Ez egy elég kemény hétvége volt a csapat számára. Az utóbbi időben volt pár technikai problémánk, amire nem találtuk meg a megfelelő megoldást, szóval már a kezdetektől nem volt egyszerű ez a verseny. Nagyon sajnálom Randy-t, sok erőfeszítést tett és nagy erőbedobással dolgozott az elmúlt két évben a motor fejlesztésén és ezen az utolsó versenyen is beleadott mindent, amit nagyra értékelek. Három év után ez volt az első versenyünk, és sokat tanultunk, különösen arról, hogy mi hiányzik. Két fiatal versenyzőnk holnap próbálja ki a motorunkat és izgatottan várjuk a benyomásaikat. Tisztában vagyunk azzal, hogy először meg kell oldjuk a jelenlegi problémáinkat, meg kell hallgatnunk az igényeiket, azután már a következő februári hivatalos, sepangi IRTA tesztre koncentrálunk."

motogp18randy_de_punietr5.jpg

Valencia MotoGP eredmény: 1. Marc MARQUEZ (Honda), 2. Valentino ROSSI (Yamaha), 3. Dani PEDROSA (Honda), 4. Andrea DOVIZIOSO (Ducati), 5. Cal CRUTCHLOW (Ducati), 6. Pol ESPARGARO (Yamaha), 7. Aleix ESPARGARO (Forward Yamaha), 8. Stefan BRADL (Honda), 9. Michele PIRRO (Ducati), 10. Scott REDDING (Honda). 24. Randy DE PUNIET (Team Suzuki MotoGP).

motogp18gsxrr1.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...