Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Szezonnyitó képzés motorosoknak

- 2015.04.22.

Április 18-án, szombaton megkezdődött az immár a 4. éve, a Route 82 Motoros Túraklub által megrendezésre kerülő ingyenes motoros vezetéstechnikai képzések sorozata Győrben.

sam_3548.jpg

Az országban egyedülálló rendezvénysorozat, melyet továbbra is a GY-M-S Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága, a GY-M-S Megyei Közlekedési Felügyelet, valamint a helyszín biztosításával az ETO Park segít, újabb támogatókat tudhat maga mellett, az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft, valamint a Safety Car Bozzai autósiskola személyében.
Sajnos a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt néhányan – érthető módon - nem tudták bevállalni az akár több mint 100 km-es (!) utazást a rendezvényre, de így is több mint húsz motoros jelent meg a kezdés időpontjában.

sam_3560.jpg

Az időjárás azonban nekünk kedvezett, így bár alig 10 fokban, de esőmentesen kezdhettük meg az oktatást, gyakorlást.
Csupán a dél környékén hirtelen jött 20 percen jégeső szakította félbe a motorozást, de ennek elvonultával ismét egyedülálló lehetőség adódott, hogy a tanult technikákat vizes úton is gyakorolni tudjuk.

sam_3577.jpg

A tréning során a motorosok elsősorban az alapvető motorkezelési és baleset megelőzési technikákkal ismerkedtek, felkészülve ezzel az idei motoros idényre. Az kezdő motorosok oktatását Csóka Ákos motoros rendőr, valamint Kocsis Attila a Route 82 MTC vezetője végezte, míg a gyakorlottabb motorosoknak Martini Gábor és Válint Attila motoros rendőrök adtak hasznos tanácsokat.
Kocsis Attila, a Túraklub elnöke elmondta: - Nagy öröm számunkra, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét meg tudjuk rendezni, melyért külön köszönettel tartozunk Rosta Roland rendőr századosnak, a GY-M-S megyei MKBB titkárának. A tréning népszerűségét és szükségességét igazolja, hogy a meghirdetést követő 36 óra alatt elfogyott a 30 résztvevő számára fenntartott hely. Idén több képzést tartunk, melynek a múlt hétvégi „bemelegítés” volt a kezdete. A további képzésekre is szívesen várunk minden motorost, aki szeretné a motorját kényelmesebben, biztonságosabban kezelni. Az egyes elsajátított technikák, mint például a kikerülés és vészfékezés esetében lényeges, hogy ezeket addig gyakorolja az ember, amíg ösztönszerűen, reflexből végre nem tudja hajtani, hiszen vészhelyzetben nincs idő a gondolkodásra.

sam_3562.jpg

A következő képzést 2015. május 23-án tartják, melyről bővebb információt a Route 82 Motoros Túraklub honlapján találhat az érdeklődő, melynek címe: www.route82.hu. Aki ennél bővebb információra vágyik, az Kocsis Attilánál érdeklődhet a szoros@t-online.hu e-mail címen.

sam_3563.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...