Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Szoros győzelmet aratott Bonhomme Japánban

- 2015.05.18.

Hatvanezer fős tömeg előtt aratott bravúros győzelmet Paul Bonhomme a Red Bull Air Race japán futamán. A címvédő brit versenyző mögött az Ausztráliát képviselő Matt Hall végzett, míg a bronzérmet a német Matthias Dolderer vihette haza. Az verseny magyar pilótája, Besenyei Péter motorhiba miatt a 13. helyről búcsúzott.

besenyeip.jpg

Második állomásához érkezett a 2015-ös Red Bull Air Race Világbajnokság: a versenyzők a hétvége folyamán a japán Csiba városában mérték össze erejüket. A különösen gyors pályán most először rendezték meg a világ leggyorsabb motorsportját, így a gyakran 370 km/órával száguldó pilótáknak nem volt könnyű dolga.

A brit versenyző, Paul Bonhomme mesterien vette a trükkös pálya akadályait és uralta gépét a szeszélyesen változó szélviszonyok között, így idén második alkalommal állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A rovinji futamon azonban már lehet félnivalója, hiszen az ausztrál Matt Hall tovább javított idején, és ezúttal csupán 0.382 (!) másodperccel maradt le az aranyéremről. Harmadik helyen a német Matthias Dolderer végzett, aki a futam magyar versenyzőjét, Besenyei Pétert ejtette ki a vasárnapi első párharcban. A hazai versenyző, Joshihide Muroja az erős kezdés és a népes szurkolótábor ellenére csak a 8. helyet tudta megszerezni.

bonhommep.jpg

Az Air Race legrutinosabb versenyzőjének számító Besenyei 13-ként jutott tovább szombaton, ám a szám ezúttal balszerencsét hozott. Annak ellenére, hogy az Abu-Dzabiban tapasztalt motorhiba után új üzemanyag-ellátó rendszert kapott a Corvus, Besenyeinek újfent meggyűlt a baja a repülőgéppel. "Levontuk a tanulságot: az új rendszer nem elég hatékony, még jobban le kell rövidíteni az üzemanyag vezetékét, hogy a kerozin gyorsabban jusson a motorba, máskülönben csak küzdök a géppel" - mondta Besenyei, aki csapatával együtt mindent megtesz azért, hogy a világbajnoki sorozat rovinji állomásán, és a júliusi budapesti versenyen már hibátlan motorral rajtolhasson.

doldererp.jpg

A csibai futam a 2003-ban debütáló Red Bull Air Race 60. állomása volt. A látványos pálya és a hazai színekben induló versenyző miatt a szervezők rekord mennyiségű, több mint 120.000 jegyet adtak el a kétnapos rendezvényre. A világ leggyorsabb motorsportjának rajongói legközelebb május 30-31-én láthatják kedvenceiket a horvátországi Rovinjban.

bonhomme_hall_doldererp.jpg 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...