Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


2016 Yamaha Tracer 700

- 2016.04.20.

Európa jelentősebb piacain komoly reneszánszát éli manapság a motorozás. Egyre több ember fedezi fel újra, hogy a motorkerékpárokkal megfizethető, könnyen hozzáférhető és izgalmas módon lehet részese egy teljesen új világnak és életérzésnek. Ráadásul egyre több motoros szeretne új távlatokat megismerni, és választ sport­túramotort új motorkerékpárnak.

2016_yam_mt09tr_eu_drmk_act_001_03_k.jpg

A Yamaha a közelmúltban több izgalmas és innovatív motorkerékpárt is piacra dobott. Az új modellekre összpontosító fejlesztési programnak köszönhetően ez a jövőben sem lesz másképp. 2016 nyarán egy sportos és sokoldalú új modellt mutatunk be, amely minden bizonnyal komoly előrelépést jelent majd a sport­túramotor szegmens megközelítésében.

Az izgalmas és hihetetlenül vonzó Yamaha Tracer 700 a rendkívül sikeres MT­07 platformon alapul. Ez a modell várhatóan egy egészen új generációt ismertet majd meg a sport­túramotorokkal, ami komoly erősítést jelent majd termékkínálatunk szempontjából. A lenyűgöző jellemzőkkel, mégis megfizethető árú, feltűnő és egyedi stílusú Tracer 700­ban minden megvan ahhoz, hogy teljesen átalakítsa a sport­túramotor kategóriáról alkotott képet.

A középsúlyú sport­túramotorként pozícionált Tracer 700 továbblépő modell, és kész arra. hogy támogassa a Tracer 900 eddigi hatalmas sikerét.

Az új, sportos modell bemutatása azt is lehetővé teszi a Yamaha számára, hogy racionalizálja és bővítse sport­túramotor szegmensét, melyben az új Tracer 700 mellett a Tracer 900 és a közelmúltban átdolgozott FJR1300 modellek is helyet kapnak.

Sportos örökségével, hosszú távokon is kiváló használhatóságával és dinamikus, megnyerő megjelenésével a Tracer 700 izgalmas, új korszakot jelent a középsúlyú sport­túramotor kategóriában.

2016_yam_mt07tr_eu_rmb_sta_006_03_k.jpg

Nagyszerű nyomaték
A Tracer 700­at a középsúlyú sport­túramotor kategória többi modelljétől
elsősorban az általa kínált sportos, izgalmas és intuitív vezetési élmény különbözteti meg. Mindannyian azért motorozunk, mert szeretnénk, nem pedig azért, mert muszáj.
„Kando” filozófiánk* szerint olyan motorkerékpárokat építünk, melyek inspirálnak, izgalomba hoznak és minden egyes úton mosolyt csalnak az arcodra.

Az MT­07 modellel egyszerre megjelent – és már a megjelenés évében több díjat is bezsebelő – négyszelepes, kéthengeres 689 köbcentiméteres blokkal ellátott új Tracer 700 minden szempontból megfelel ennek a gondolkodásmódnak. A nagy nyomatékú, „keresztsíkú filozófiát” követő motor jelentős szerepet játszik azon az úton, hogy a Yamaha ismét Európa vezető motormárkájává váljon. Az újgenerációs, 689 köbcentiméteres verzió kategóriájának egyik legélvezetesebb és legértékesebb erőgépének számít.

Az izgalmas, kéthengeres motor egyik legfőbb jellemzője az egyenetlen gyújtási időközöket biztosító, 270 fokos forgattyúcsap, amely határozott gyorsulásérzést, valamint kiemelkedő húzóerőt biztosít. A mély és erőteljes lineáris nyomatéknak köszönhetően az új Tracer 700 a hagyományos kéthengeres motorokhoz képest jóval izgalmasabb és színvonalasabb vezetési élményt kínál minden egyes út során.

Az egyedülálló és dinamikus motorkaraktert biztosító 689 köbcentiméteres blokk kéthengeres kialakítása valódi sport­túramotorrá teszi a Tracer 700­at, a kategóriájában vezető szintű teljesítményt és nyomatékot biztosítva. A 9000­es fordulatszám mellett 55,0 kW (74,8 lóerő) teljesítményt és 6500­as fordulatszám mellett 68,0 Nm (6,9 kg­m) nyomatékot biztosító új Tracer 700 kimagasló sportos teljesítményt és izgalmas kanyarodást nyújt a kanyargós országutakon. Ha pedig összecsomagolnál és útnak indulnál, ez a sokoldalú motor megkönnyíti a hosszú távú túrákat.

2016_yam_mt07tr_eu_rmb_sta_005_03_k.jpg

Izgalmak minden sarkon
Az izgalom a Tracer 700 lételeme, melynek kompakt, könnyű, acélból készült csővázát a méltán híres MT­07 platformból fejlesztettük ki. A minimalista dizájn azonnal komoly hírnévre tett szert agilis kezelésének és dinamikus karakterének köszönhetően. A Tracer 700 újonnan kifejlesztett váza számos olyan exkluzív funkciót kapott, melyek még sokoldalúbbá teszik a motort, és tovább hangsúlyozzák annak sportos örökségét.

A magasabb sebesség mellett is stabilabb vezetés érdekében (különösen, amikor utassal és csomagokkal utazol) a Tracer 700 50 mm­el hosszabb lengőkart kapott, ami 1450 mm­es tengelytávot eredményez. Annak érdekében, hogy a motor valóban jól teljesítsen a hosszabb utakon, a 130 mm rugóúttal rendelkező első és hátsó felfüggesztés továbbfejlesztett beállításai egyenletes és dinamikus vezetésről gondoskodnak a legkülönbözőbb körülmények között is. A négydugattyús féknyergekkel ellátott kettős, 282 mm­es első tárcsák és a 245 mm­es hátsó féktárcsa kiváló, dinamikus fékteljesítményt biztosít, emellett pedig az ABS is az alapfelszereltség részét képezi.

A váz fejlesztéseinek és 196 kg­os – kategóriájában vezető – feltöltött tömegének köszönhetően a Tracer 700 készen áll arra, hogy minden kanyarban elkápráztasson, vagy az eredeti Yamaha tartozékok széles választékát használva hosszú távú utakon is bizonyítson.

2016_yam_mt07tr_eu_rmb_act_010_03_k.jpg

Érezd a különbséget
Nagy nyomatékú motorjának és agilis vázának köszönhetően a Tracer 700 egy rendkívül sokoldalú motor, mely bármilyen helyzetben állja a sarat. A váz és a felfüggesztés exkluzív fejlesztései mellett számos egyéb funkció gondoskodik arról, hogy az új, sportos középsúlyú motor valóban kiváló túramotorrá válhasson.

Az üzemanyag­takarékos, 689 köbcentiméteres kéthengeres motort egy nagy kapacitású, 17 literes üzemanyagtartály táplálja, melynek köszönhetően a Tracer 700­zal komoly távokat tehetsz meg két tankolás között – vagyis ez a középsúlyú sport­túramotor tökéletes társ a hosszú távú utakhoz.

A Tracer 700­on manuálisan állítható szélvédő és beépített irányjelzőkkel ellátott kézfejvédők segítenek elterelni a szelet a motoros felsőtestéről. A kettős, a Tracer 900 stílusát követő, fényszórók kiemelik a modell modern és agresszív megjelenését – a motoros és az utas még nagyobb kényelme érdekében pedig a motor új, egy darabból készült, lépcsős, kétszemélyes ülést és utaskapaszkodót kapott.


Alakítsd saját igényeidhez
Minden tulajdonos szereti saját életstílusához és igényeihez alakítani motorját, ezért a Tracer 700­hoz tartozékok széles választékát fejlesztettük ki. Ezek között megtalálhatók 20 literes, puha oldaldobozok, egy 39 literes hátsó doboz és az időjárási viszontagságok ellen komolyabb védelmet biztosító, magasabb szélvédő is.
Tracer 700 fő műszaki jellemzők
689 köbcentiméteres, négyszelepes, kéthengeres, üzemanyag­takarékos DOHC motor
„Keresztsíkú filozófia” a mélyebb és lineáris nyomatékért
55,0 kW (74,8 LE) 9000­es fordulatszám mellett
68,0 Nm (6,9 kg­m) 6500­as fordulatszám mellett
Csőből készült váz alumínium lengőkarral
1450 mm­es tengelytáv
196 kg feltöltve
Nagy kapacitású, 17 literes üzemanyagtartály
Manuálisan állítható szélvédő, opcionális magas szélvédő
Szélterelő kézfejvédőkkel
Kettős fényszórók LED­es helyzetjelző lámpákkal
Lépcsős, egy darabból készült kétszemélyes ülés kapaszkodósínnel
845 mm ülésmagasság
Könnyű, 10 küllős, alumíniumöntvény felnik
Digitális műszerek teljes LED kijelzővel
Kettős, 282 mm­es első tárcsák négydugattyús féknyergekkel, ABS
130 mm­es rugóúttal bíró első és hátsó felfüggesztés

Színek
RMB (Radical Red)
MDNM6 (Tech Black)
DPBM13 (Yamaha Blue)


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...