Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


11. Nemzetközi Női Motoros Nap

- 2017.05.04.

Szombaton ismét Nemzetközi Női Motoros Nap. Immár a tizenegyedik.

 3.jpg

Amikor Vicki Gray Kanadában kitalálta, hogy kellene egy olyan nap, amikor a motoros nők csak a maguk kedvéért egyszerre motoroznak, az Egyesült Államokban még fele annyi motoros nő volt, mint ma. Magyarországi adatunk nincs, de valószínűnek tartom, hogy hasonló lenne az eredmény itt is, hiszen az elmúlt 11 év alatt látványosan megnőtt azoknak a nőknek a száma, akik önállóan vezetik a motorjukat.

Persze akkor még Vicki sem gondolta, hogy ez a nap már a következő évben magától nemzetközivé válik, és az USA és Kanada mellett a világ minden táján csatlakoznak majd a kezdeményezéséhez a motoros nők. Mára az International Female Ride Day© (IFRD) név és a Just Ride!© szlogen levédett jelképe lett a motoros nőknek világszerte, ahogy az esemény logója is az. Éppen ezért megtiszteltetés, hogy Vicky évről-évre szán rá időt, hogy a nemzetközi logót magyar nyelvre is lefordítsa.

Persze ilyenkor, a rendezvény előtt már nehéz Vickivel kommunikálni, hiszen ő is el van havazva. Ahogy valamelyik évben Indiába utazott, hogy az ottani motoros csajokkal ünnepelje a Női Motoros Napot, idén Torontóból Virginiába motorozik, ahol a helyi motoros nők már nagyon várják.

1.jpg

Tavaly szóba került, hogy a tizedik évfordulót a 10 éves Csajok a motoronnal ünnepli majd, de ez ezúttal elmaradt, így most 2018-at lőttük be... ki tudja, lehet, hogy jövőre Vicki Magyarországra látogat a Nemzetközi Női Motoros Napra? Ez még a jövő zenéje, majd pár hónap múlva visszatérünk rá.

Most fontosabb dolgunk van, hiszen a cél az, hogy szombaton Magyarországon is minél több nő üljön fel a motorjára, és motorozzon egy jót abban a tudatban, hogy a világ minden országában ugyanakkor minden motoros nő ugyanezt teszi. Lehet akármilyen járgányod. Ha a terepet szereted, akkor hajrá, irány az erdő! Ha a pályát, hát motorozz ott. Az sem baj, ha csak robogód van, mert azzal is ugyanolyan élvezet a gurulás, és még akár egy kisebb túrára is alkalmas a városban vagy a környékén.

Motorozhatsz egyedül, vagy szervezz túrát a barátnőiddel! Ha csak a város cukrászdájáig mentek együtt, az is pont olyan szuper, mintha egy egész napos vagy egész hétvégés motoros túrán vesztek részt.

A Csajokamotoron.hu szervezésében a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia segítségével idén ismét 50 motoros nő vehet részt egy ingyenes vezetéstechnikai tréningen, ahol az alacsony sebességes vezetéstechnikai tréning és a földes pálya megtapasztalása mellett elméleti oktatás is lesz. A résztvevők reggel 9-15 óráig gyakorolhatnak a Hungaroring területén lévő tanpályán.

Ha a lelkesedés kitart, és lesz rá jelentkező, a tréning után, 15 órakor egy közös túrára indulunk valahova a közelbe, hogy azok is velünk ünnepelhessék a Nemzetközi Női Motoros Napot, akik lemaradtak a tréningről. Ha szeretnél készíteni egy közös fotót, ez lesz a tökéletes alkalom a Hungaroring bejáratánál, ahol a tréning résztvevők és a túrára érkezők is egyszerre ott lesznek.

Az útvonal még képlékeny, a résztvevők javaslatai alapján fogjuk kiválasztani, hogy merre induljunk.

2.jpg

 

Találkozunk szombaton az utakon. Nincs más dolgod, CSAK HAJTS!

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...