Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Amerikai Autós Fesztivál 2017 - beszámoló

- 2017.08.14.

Dübörgő motorok, dudáló, szirénázó autócsodák, finom benzingőz és gumifüst Komáromban – immáron 16. alkalommal gyűltek össze az amerikai autó szerelmesei, hogy a Monostori erődöt 4 napra a benzinfejűek paradicsomává változtassák. Rekordszámú, több száz gyönyörű amerikai autó gördült be a kapukon már a 0. napon, köztük olyan hírességekkel, mint Villám McQueen. A hagyományokhoz híven egy zártkörű VIP bulival durrantották be a fesztivált.

naaf_02.jpg

Mostanában nagyon menőnek számít VIP partiban részt venni, különösen igaz ez, ha az exkluzivitást az adja, hogy a résztvevők mind amerikai autó tulajdonosok.  Ebbe a buliba ugyanis nem lehet csak úgy belépőt vásárolni, ide csak akkor jutsz be, ha már téged is elkapott az amcsi vasak iránti szenvedély, ráadásul annyira, hogy anyagi javaid egy részét is ebbe fektesd és megszerezd az amerikai járműipar egyik csodaszép példányát.

naaf_07.jpg

De a komáromi, Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál 0. napi VIP bulija nem ezért különleges, hanem attól, hogy itt egy nemzeteken átívelő nagy baráti társaság jön össze. A szabályok egyszerűek: a V8-as motordübörgés közepette mindenki a maga módján, tempójában és ízlésében élje meg a szabadságot. Ki hogyan teszi ezt?

Van, aki haverokkal érkezik és van, aki hozza az egész családot, kisgyermeket, kiskutyát és persze a legfontosabbat, a ’család kicsi kincsét’, az amerikai autót. Hogy melyik táborba tartozik, az nem is érdekes, lehet ő Mustang, Chevi, Buick fan, vagy éppen veterán ritkaság gyűjtő, egy a lényeg, ezeken a szemet gyönyörködtető autócsodákon keresztül élje át az amerikai életérzést.

01.jpg

A fergeteges show azonban csak most kezdődik, a hétvégén egymást érik majd az adrenalin növelő autós programok, lesz Low Rider Show és Big Foot autótaposás. Érkeznek a több száz kilós vad bikák és kezdetét veszi a látványos élő bikarodeó Közép-Európa Bajnokság. Este pedig a rockzene szárnyain utazhatunk, a Tribute Night esten fellép a ZZ Copy, a Hollywood Rose, ACid/DC és a Gesarol. Érdemes tehát kilátogatni a hétvégén és testközelből átélni az amerikai életérzést.

07.jpg

Aki itt belépsz, dobd el minden gátlásod, feszítsd szét a korlátokat és ugorj fejest az amerikai életérzésbe. Minden évben 4 napra a Monostori erőd Amerika szigetévé változik, a több száz amerikai autó között sétálva, a sokszor hatalmas, de mindenképpen különleges tengerentúli vasak látványa szinte hipnotizáló hatással van az emberre. Már csak az, ahogy egymás után gördülnek el melletted, az megér egy misét, hát még ha a motort túráztatva, gumit csikorgatva mutatják ki foguk fehérjét.

naaf_05.jpg

Napközben egymást követik a benzingőzös show műsorok, az aszfalton táncoló, gumit füstölő autók látványától tátva marad szád és finom libabőr jár át. Mind a gumifüst verseny, mind a Low Rider Show kihagyhatatlan programja a bulinak, de az autós őrület ott kezdődik igazán, amikor a motorokat bőgetve futurisztikus gépzenét komponálnak. Nem tudod, hogy miről beszélünk? Nem is tudhatod addig, míg egyszer el nem zarándokolsz a fesztiválra és meg nem nézed élőben. De vigyázz, mert könnyen szerelembe eshetsz az amerikai járgányokba és abba a féktelen szabadság feelingbe, ami ilyenkor a Monostori erődben uralkodik.

09.jpg

A nagyvasak mellett más nehézsúlyúak is visszatérő vendégei már az erődnek, a több száz kilós vad bikák és a bátor riderek ezúttal is harcba szálltak. Az élő bikarodeót nézve döbbenten állapította meg az ember, hogy tényleg egy extrém és rendkívül veszélyes sportágról van szó, a versenyezők a testi épségüket teszik minden pillanatban kockára, az élet másodperceket jelent.

03.jpg

Ennyi élmény és attrakció után még nincs vége, mert ahogy leszáll az éj, a fesztivál zenei fronton támad ránk, hogy a rockzene energiájával taglózzon le. A legkiválóbb tribute bandák olyan slágereket tesznek le elénk, mint például a Guns ’N’ Roses Paradise City című örök klasszikusa, vagy az AC/DC Thunderstruckja, az ének úgy visít, mint az aszfalton csikorgó gumik hangja, a basszus úgy dobogtatja szíved, mint a V8-as blokkok hangja és a végén a Highway to Hellt üvöltve tényleg úgy érzed, hogy valahová megérkeztél. A pokolba is, egy nagyon jó helyre.

08.jpg

 

16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 10-13. Komárom, Monostori erőd!

www.usacar.hu

naaf_04.jpg

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...