Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó 2017

- 2017.09.06.

Kiskunfélegyháza negyedszer adott otthont augusztus 10.-től 12.-ig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes turisztikai, családi, szakmai, közösségi és zenei programokon vehettek részt a három napos fesztiválon.

imi_1671.jpg

Turisztika:  Az itthoni találkozók nagy részétől eltérő módon vezetett oldalkocsis és motoros túrákkal kezdődtek a délelőttök. Már csütörtökön igen nagy létszámú oldalkocsis karaván sorakozott fel, hogy közösen eleget tegyenek az Izsáki Házitészta üzem tulajdonosának, Juhász Zsolt meghívásának. Izsákra érkezve a megszállott veterángyűjtő és restaurátor bemutatta különleges veteránmotor gyűjteményének egy részét és a tésztakészítés rejtelmeit. A játékos vetélkedőkön élmény volt nézni, ahogy a tucatnyi országból érkező motorosok a csigatészta tradicionális készítésével bíbelődnek és bábeli zűrzavarban barátkoznak a kékfestőbe öltözött izsáki háziasszonyokkal.  Végül finom tésztákból készült ebéddel és ajándékcsomagokkal koronázta meg vendégszeretetét a tulajdonos.

dsc_4640.jpg

Augusztus 11.-én pénteken a bugaci Ősök Napjára vezetett a triplájára duzzadt oldalkocsis karaván útja. Külföldi és magyar motoros számára egyaránt érdekes volt betekintést nyerni Európa legnagyobb hagyományőrző fesztiváljába a legendás bugaci puszta közepén. Az ősi ruhákba öltözött hagyományőrzők a különleges oldalkocsis motorokkal, a motorosok pedig a hagyományőrzőkkel fotózkodtak a legnagyobb egyetértésben.

055.jpg

Augusztus 12.-én szombaton délelőtt megtelt Kiskunfélegyháza belvárosa oldalkocsisokkal, akik a központi parkolóból közösen sétáltak át a gyönyörű, szecessziós városháza dísztermébe, ahol Mészáros Márta múzeumigazgató a város és jelképe, a zsolnai majolikával gazdagon díszített városháza történetével fogadta a vendégeket. A több nyelven tartott idegenvezetés a Kiskun Múzeumban folytatódott, ahol a helytörténeti és képzőművészeti tárlatok mellett megtekinthették az egyedülálló „betyáros” börtönmúzeumot és a város másik jelképét, a szélmalmot. 

imi_3389.jpg

A teljes cikket majd az októberi Wildban olvashatjátok!

imi_3278.jpg


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...