Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A csigolya sikolya - Wild 262

- 2017.09.25.

"Évekkel ezelőtt a tulajdonosa egy 1969-es TR6-ot vitt az ausztráliai Camperdown-hoz azzal, hogy klassz lenne, ha a nem túl távoli jövőben ott egy használható motorkerékpárt faragnának belőle. A kérés máris nem hangzik furának, ha figyelembe vesszük, hogy a Triumph kosár-állapotban kéredzkedett be a műhely ajtaján. 

9.jpg

A főnök, Jeremy Tagand ráncolta is a szemöldökét rendesen, szerencsére épp nála próbálta elütni valamivel az időt régi haverja, Warren Dawson a Deus Ex Machina-ból, így úgy határoztak, hogy összedobják mindazt, amijük van, és szabadidejükben egy olyan merev vázas motort varázsolnak a kosarak tartalmából, amely tiszteletben tartja a bobber nevet és annak örökségét.

Lázas munka vette kezdetét, a munkaidő lejárta után a műhelyekben folyamatosan készültek a lemezből, kézi munkával készített alkatrészek: a tank, az üzemanyagtartály, a sárvédők. A hátsó vázrészt lenyesték, a helyére a kanadai British Cycle Supply Company merevvázát illesztették, amit Warren-nek természetesen módosítania kellett egy icipicit. A TR6 szerencsére abban az időben gördült le a gyártósorról, amikor a vázban tárolt olaj még kéjes gondolat formájában sem létezett, ez jelentősen megkönnyítette a munkát. Elég sok időt elszöszöltek azzal, hogy a mogyorótank tökéletesen illeszkedjen a vázra,

Közben újabb segítség érkezett, mivel a munkának hamar híre ment a környéken: Norm Mifsud, a Sovereign Classic Motorcycles-től vállalta, hogy összerakja és újra is hangolja a blokkot! Megbíztak a szakemberben, hiszen ő már 35 éve renovál angol motorkerékpárokat.

Csodálatos lett az eredmény: a motor berúgása immár nem járt feltétlenül lábtöréssel, a beépített Hung mágnes segítségével a szikra megjelenése többé nem volt kétesélyes, a Sydney-ben székelő CTA alkatrészforgalmazó által adományozott K&N levegőszűrő pedig sokkal könnyebbé tette a motor légzését."

A teljes cikkért csütörtökig keresd a 262. számot az újságosoknál, utána már az októberi számunk robog be teljes gőzzel.

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...