Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Vásárfia - Wild 265

- 2017.12.18.

"Hafi old school projektben gondolkodott, és egyáltalán nem akart sok pénzmagot áldozni az amúgy nemes ügyre. Még jó, hogy közeledett a német Veterama időpontja, és látott némi esélyt arra, hogy minden szükséges alkatrészt ott, Európa talán valóban legnagyobb veteránbörzéjén szerezzen be ócsóé’. Hafi otthona, Burgenland és Mannheim között nem kicsi a távolság (közel 800 km), de a négyezer árus miatt így is érdemes volt útra kelnie.

_dsc0278.jpg

A konkrét elképzelésbe jól illeszkedett a rettenetes, az előző tulaj által is építeni kezdett FXSTS, így amikor megvette, egy elég pontos listát állíthatott össze a kitűzött cél érdekében. A blokkot indulás előtt azért apró darabokra kapta, hogy a belsejében is szétnézzen.

Az elé táruló látványtól ugyan nem perdült azonnal táncra, de azért határozottan jobb állapotok uralkodtak a motoron belül, mint azt eredetileg hitte.

Viszont most már egészen pontosan tudta, hogy milyen alkatrészeket kell keresnie, vagyis mikre lesz szüksége a projekt számára. Maga a Paradicsom a Veterama az ilyen esetekben, hiszen ott általában mindent, de tényleg mindent meg lehet találni.

És ez most is így volt...

 

...Nagyjából ennyi a börzés termék, a többi már „csak” munka és idő kérdése volt. A váz vágva lett, a springer villa minden négyzetmillimétere krómozást kapott. Előre és hátulra is VW Bogár gumik kerültek felszerelésre, az akkumulátor pedig az oldalsó bőrtáskában lelt otthonra.

Feltétlenül meg kell még említenünk, hogy Hafi felesége is oroszlánrészt vállalt a végeredmény kialakításában. Margit szenvedélyes airbrush művész, így örömmel vállalta, hogy az ő munkája díszítse az olajtartályt és a tankot.
A felújítási munkálatok annyira jól sikerültek, hogy az 1340 köbcentis motorban még a TÜV lelkes technikusai sem tudtak fogást találni. Ez az összebörzézett motor pedig megint azt bizonyítja, hogy gyakran alacsony költségvetésből is lehet látványosat művelni."

A teljes cikkért keresd a Wild magazin decemberi számát az újságosoknál!

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...