Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Több mint 1500 amerikai autó randevúzott Komáromban

- 2019.08.14.

Forró hangulat, benzingőzt és gumifüstöt okádó V8-as tengerentúli nagyvasak, sziklákon, farönkökön át száguldó motorosok és rock and roll – több mint 1500 amerikai autó randevúzott a hétvégén a nagykorúvá érett, immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

naaf_05_gs.jpg

Európa minden szegletéből özönlöttek az amerikai autócsodák, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Hollandiából, Romániából, de volt, aki egyenesen Írországból, több mint 2000 kilométert autózva érkezett Komáromba.

A Monostori erődöt elárasztották a meseszép Cadillacek, Lincolnok, fecskefarkú Chryslerek, Buickok, Ford Thunderbirdök, az izmos Mustangok, Camarok, Dodge Challengerek, Pontiacok, Jeepek, és Hummerek. A fesztivál különlegességeihez tartozott az 1928-as évjáratú Chrysler matuzsálem és a Büntető névre keresztelt versenyautó, amely beindítva igazi dobhártyaszaggató pillanatokat szerzett a közönségnek.

naaf_04_gs.jpg

Adrenalinból nem volt hiány, a gumifüst versenybe nevező driftelő, szikrát hányó izomautók benzingőzzel átitatott euforikus pillanatokat okoztak, a gumik eldurranását minden alkalommal nagy ovációval díjazta a nézősereg. A Low Rider autókban ülő lányok kezében lévő vizespoharakból minden csepp víz a pólókon landolt, a Big Footok pedig kíméletlenül agyontaposták és szétszaggatták a roncsautókat.

gumifust_tj.jpg

A négykerekű izgalmakat motoros verseny, Extrém Enduro Bajnokság és Freestyle Motocross bemutató követte. A King of the Fort elnevezésű verseny első alkalommal került megrendezésre a fesztiválon. A rövid, de technikás pálya több alkalommal is kifogott a versenyzőkön. Az erőd királya címért nagy harc folyt, végül az ötszörös szlovák bajnok, Thomas Hostinsky ért be elsőként a célba és vehette át a kézzel készített egyedi vándorkupát, amely egy 1974-es Chevrolet Corvette dugattyújából készült.

enduro_01_gs.jpg

A motorbőgéshez és V8-as duruzsoláshoz esténként gitár, ének és dobszólamok vegyültek. Fellépett A Nyughatatlan, a Zorall, a Kiss Forever band, a B’15 Truckabilly Trió. Az i-re a pontot a Rednex tette fel, óriási bulit csináltak szombat este, a Cotton Eye Joe-ra az egész Monostori erőd táncra perdült.

rednex_tj.jpg

Vasárnap délután eljött a búcsú pillanata, az amerikai autósok csomagtartójukat élményekkel megtöltve gördültek ki a Monostori erőd kapuján. Jövőre, veletek, ugyanitt!

 

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...