Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Lezajlott a demó!

- 2007.09.23.

Mint előző híreinkből értesülhettetek, a Hungaroring vezetése felsőbb utasításra tiltotta meg a helyszínen a gyülekezést, alig több mint egy hete. Így maradt a Dózsa György út, amit az Rrace-nek sikerült megfejelnie egy kellemes kis városi gurulással. Négykor a felvonulási téren sorba rendeződött motorosok mind leállították a járműveket. Ez az egyperces csend a motoros balesetek áldozatai emlékének szólt.

Az indulásra várakozó motorokat először leghátul, az Ajtósi Dürer sor környékén indították be. A zsúfolt motoros tömeg teljes hossza ezer-ezerötszáz méter biztosan volt. A hangorkán pedig csak jött előre, és valahogy ha szervezetlenül is, de a legtöbben csak akkor indították be a motorjukat, mikor sor került rájuk. Soha nem tapasztalt, háton szőrt felállító dübörgés érkezett egyre közelebb, aztán pedig rendőri felvezetéssel megindult a 12000 motorból álló menet…

Indulás előtt a helyszínen a szervező önkéntesek kérdőíveket töltettek ki a demonstrálókkal. A súlyadóval kapcsolatos igazságtalanságok mellett már a KRESZ néhány igen elavult pontja is felmerült, az RRACE az ez ügyben kidolgozott javaslataira is véleményt várt a résztvevőktől. Elsősorban a párhuzamos közlekedésre vonatkozó, elavult szabályokat változtatnák meg. Szeretnék például, ha - bizonyos esetekben - autók között is közlekedhetnének motorok, és használhatnák a buszsávokat is. A javaslatok között szerepel annak a jelenlegi szabálynak a módosítása is, hogy autó sávon belül előzhet motort, fordítva viszont nem, valamint a jobbra tartási kötelezettség eltörlése.

 

A hihetetlen mennyiségű motor a Petőfi hídon áthaladva csúcsosodott ki, mikor is visszanézve a pesti oldalra még mindig csak motor hegyeket lehetett látni a rakparton. Eközben a budai oldalon éppen harmincezer biciklis indult szintén demonstrálni.

 

Eredmény lesz? Valami biztosan, azt mondhatjuk. Tavaly sokan nem bíztak benne, mégis létrejött a félárú motoros autópályadíj. Ez eredmény. Most próbáljunk bízni benne, hátha még valami teljesül! A motorokat bőgettük, és dudáltunk a Parlament előtt (A gyönyörű épület jobbat érdemelne!), a kormány viszont szombaton mit keresne a munkahelyén? A motorosklubok által felvezetett, fegyelmezett menet még egyszer rángatta a gázt (duda nem volt!), mikor a kerékpárosokkal keresztezték az utat. A rokonszenv kifejezéseként, mintegy üdvözölve a kerékdarabszám társakat.

Ezt az Indexen azonnal az agresszivitás megnyilvánulásának, és fölösleges környezetszennyezésnek, benzinpazarlásnak nevezték. Ne szidjuk őket, újságírójuk valszeg csak azon a ponton látta a menetet, és úgy hitte, végig brümmögtünk!

 

Innen üzenjük a körúton a demonstráció gyülekezésének idején folyamatosan egykerekező motoros társaságnak, hogy tevékenységük nem biztos, hogy jót tesz. 

 

Idén egy kicsit kevesebben voltak, mint tavaly, viszont így is elképesztő volt a tömeg. A látogatottság ilyen jellegű változása várható volt, mivel az internetes felmérésünk is ezt mutatta. Ez azonban nem a csalódás, vagy érdektelenség miatt van.

Tavaly az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt zajlott a demó, a legtöbbeknek a jelenleginél jobb gazdasági helyzetben. Az egész egy újdonság volt, és komoly csoportokban jöttek Pestre még az ország legtávolabbi pontjáról is.

Idén viszont az érezhető hanyatlás miatt sokan kétszer is meggondolják, mennyit költenek benzinre. Ez egyszerű tény.

 

Mi, motorosok, amit tehettünk, most megtettük. Demonstráltunk. A többi az Rrace tárgyalásainak eredményén múlik. Enyedi Feriéknek sok sikert hozzá, nektek pedig köszönjük, hogy eljöttetek!

 

 

 

 

 

 


Eddigi hozzászólások

2008.03.04. 23:56
kertaila írta:

Az első demonstráción ott voltam. A másodikra nem volt időm elmenni. A médiáknak többet illett volna tudósítani. Nem tudom hány embernek van ~500-asnál nagyobb motorja,de szerintem ez egy jó részvételi arány.

2007.09.25. 09:00
Jacko1 írta:

Legközelebb hétköznap menjünk, és a Kossuth teret körbe kell motoroznunk egy párszor...
Megint alig voltunk híradóba, bár a tavalyihoz képest talán többet.

2007.09.24. 10:02
Krimo írta:

Felemelő érzés volt, megkapó és feledhetetlen.
Köszönöm, hogy együtt gurulhattunk!

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...