Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Boyd Coddington

- 2008.03.01.

A 44-ben született Boyd már a hetvenes évek végére az egyik legismertebb alakjává vált a hot rod kultúrának. Fontos, hogy a részvételével forgatott sorozat bármennyire is néha Tyutul szinten gyenge és művies, ez a főhős szakmailag mégis megkérdőjelezhetetlen.

Boyd életművének alapját az ötvenes évek végén fektette le, mikor is szinte gyermekként mélyedt bele az autóépítés világába. A hétköznapokon a legkülönbözőbb munkákat végezte, miközben a garázsban megszállottan fürészelt minden szabadidejében.

Alig egy évtized alatt az épphogy harmincéves fiatalember meghatározó alakja lett a hot rod kultúrának. Új utakat keresett (és talált), meghökkentő, és soha nem látott formákat talált ki, majd tökéletes minőségben meg is valósította azokat.

A hetvenes években már komoly műhelye volt, ahol folyamatosan igyekezett a legjobb szakemberekkel körülvenni magát. Kiegészítőket is gyártott, abból is elsősorban jó minőségű, drága alkatrészeket. Évente tucatnyi autó került ki a kezei közül, már a korai időszakban.

Üzletemberként is befutott – jól menedzselte a vállalkozását. Híres embereknek épített autókat, ezek közül talán a legnagyobb ismertséget a ZZ Top gitáros, Billy F. Gibbons részére épített autó szerezte meg. Az 1948-as Cadillac-ből épített autó a Cadzilla nevet kapta, és nyújtott, különleges alakja szenzációszámba ment. A sötét padlizsánlila metál színű, öngyilkos (suicid) ajtós autó a zenekar videóklipjében is szerepet kapott, a két hasonló stílusban megépített, Hogzilla elnevezésű Harley-val egyetemben.

Coddington életműve minden rod irányzatban tartalmaz híres, maradandó járművet. Így már talán érthető, miért osztja az észt, és kicsoda az a nyugdíjas korú, szakállas figura, akinek a képét megismerhettétek…

 

 


Eddigi hozzászólások

2008.03.10. 14:06
Dj.Atosz írta:

Őszinte részvétem.
Nagyon jó ember volt.

2008.03.04. 08:57
newyork írta:

Öszinte részvétem a hot rod mester családjának.
Egy igazán nagy név távozott az iparból.

2008.03.02. 11:36
teki1 írta:

sajnálom az öreget poedig kurva jó kocsikat csinált azt biztos
és résztvétem az öreg iránt
a hot rod-os világban most már legenda lett belöle

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...