Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Erdősék 3000 lóerős dragsterének a tesztjén jártunk!

- 2008.11.21.

Többezer lóerő szabadul a betonra!

A Kiskunlacházi reptéren tesztelte Erdős Csaba és Szabó Zsolt a dragsterük új, 3000 lóerős hajtóművét. Az eredmény? A hajunk lobogott, majd megsüketültünk, és döbbenetes élményben volt részünk...

Erdős Csabáék a szezonra készülnek…

Csabáéknál pedig a készülés sohasem kispályás. Csaba társával, Szabó Zsolttal most éppen teszteli az új, alkoholos hajtású motort. A Kiskunlacházi reptéren volt szerencsénk a tesztelését végignézni. A már ismert autó egy elképesztő teljesítményű új motort kapott, amit nem benzin, hanem metilalkohol hajt.

A TOP ALKOHOL kategóriás autó v8-as hajtóműve 8850cm3-es, 2,8 baros a kompresszor töltése. Csaba és Zsolt ezzel készül az újabb rekordokra.

Csaba, mit lett a teszt eredménye?

„A legfontosabb, hogy az üzemanyagtankot ki kell cserélnünk. A gumimelegítéssel együtt 200 méteren megevett 20 litert naftát.”

Zsolt, milyen érzés az új motorral menni?

„Nem gondoltam volna, hogy lóerőkön még meg tudok lepődni. Igazából örülök, hogy újra tudok beszélni…”

Az autóról bővebben a Wild Magazin 129. számában olvashattatok. A jelenlegi verziót a beállítások finomítása után részletesebben is taglalni fogjuk!

Csabáék egy másik dragstert is építenek, ennek néhány képét is láthatjátok. A PRO MODIFIED kategóriás dragster egy régi álom megvalósulása. Egy hot rod stílusú dragster lesz, de a különlegessége nem csak ebben rejlik. Az autó kétszemélyes lesz, és gyakorlatilag taxizni lehet vele. Az adrenalinfüggőknek át lehet élni a bátorságpróbát: be lehet ülni Csaba, vagy Zsolt mellé.

„Ki lehet próbálni, milyen az 1 mp-es gyorsulás százra, kétkeréken! Ez egyedülálló dolog, ilyen még nem volt…” – mondja Csaba.

Hát, érdekes szezon elé nézünk!

Techno:

Típus: '61 Morris Minor Panel Truck
Categória: Pro Modified
Motor: 572cui. (9400ccm)
Sűrítés: 14.5:1
Max. ford.: 9500f/perc
Max. teljesítmény: 2040 le! (nitro: +800 le)


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...