Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Yokohama

- 2008.12.22.
Untitled Document

Lezajlott a Yokohama hot rod show!

A 17. Mooneyes hot rod show-n járt japán tudósítónk, Dínó. Az egynapos bulin a szigetország legdurvább autói, és motorjai szerepeltek, enyhén utópisztikus környezetben.

A Pacifico Yokohama kiállítási csarnok körül felhőt karcoló ultramodern épületek árnyékában bújik meg ugyanis a tökéletesen restaurált fregatt, a Nippon Maru, mely a tengerészeti múzeumnak ad otthont. Mellette áll a megye legmagasabb épülete, a Landmark Tower, aminek tetején a kilátóból az az érzésünk, hogy kézzel megfoghatjuk a Fuji-t. A Pacifico szállodái pedig, mint hófehér, óriási vitorlák néznek farkasszemet a tengerrel, na és a hatalmas tengerjárókkal. Na ilyen ultragyenge a környék.

Persze jelen esetben az autóké és a motoroké a főszerep. A túlnyomó többségben japán rodderek autói mellett a nemzetközi mezőny sztárjai is eljöttek. Itt volt James Hetfield (Metallica) rodder klubja egyik tagjának az 53-as Buick-ja, és a So Cal műhely is elhozta egy alkotását. Utóbbi kaliforniai céggel a 159. számunkban olvashattok exkluzív interjút, mert munkatársunk, OG járt náluk Amerikában.

A kb. ötven különleges autó mellett ennél jóval több, közel kétszáz motort állítottak ki. Pinstripping fényezés, valamint szintén a helyszínen elkészülő egyéb más grafikák tették izgalmasabbá az eseményt.

 

Tokyo éjszakai életét még annak idején a Vibes japán motorosújság stábjának kíséretében derítettük fel. A közös bulik hangulatára emlékezve is, természetesen örömmel fogadták a magyar tudósítót.

A részletesebb beszámolót a Wild Magazin 159. számában olvashatjátok!

 

A felhőkarcolók fennen hirdetik gazdájuk hatalmát, és erejét. Tulajdonképp a kor várai, és ez a példány, a Landmark Tower több, mint egy puszta üvegtorony. Az Eiffel toronynak megfelelő, 300 méteres magasságú épület stílusa tényleg kísérteties módon hajaz a középkori japán várak, és a szamurájok világának hangulatára. Masszív, erős vártorony.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...