Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


DÉVA V. segélytúra a hétvégén!

- 2009.08.18.

"DÉVA V."
GYERGYÓSZÁRHEGY
2009. augusztus 20-23.

Ősi vérből, Új világot..

Ma a világunk olyan eszeveszett tempóban változik, hogy lassan követhetetlen. Elindulsz motorral kánikulában, pár kilométerrel arrébb pedig a legvadabb trópusi viharba kerültél, és bőrig áztál. Arra gondolsz, mit kellene tenni, hogyan kellene szembeszállni ezzel az esztelen, embertelen, hazátlan, istentelen világgal, mert felemészt a tehetetlenség, aztán változik a pillanat, s azt gondolod, nem tehetsz semmit. 
Így van ez sok minden mással is. Ki gondolta volna 2005-ben, hogy olyan dolog jön létre, ami viharos gyorsasággal hoz magával sok-sok ember gondolkodásában változást. Bátorságot ad, hitet, lehetőséget összefogásra, példát mindannyinknak és egy álmot, az újra eggyé váló Kárpát-medence képében.
Álmot kaptunk mi is, álmot láttak elszakadt véreink is és álmodhattak velünk azok az új generációk, akiket segítettünk, látogattunk, motoroztattunk.  Mindezt egy jó cél segítségével, amit azóta csak úgy emlegetünk mi és suttogjak a minket hallgatók, hogy „Dévai motoros túra.”
Négyszer keltünk útra, négyszer tértünk haza. Mindannyiszor más fegyverrel a tarisznyánkban és más üzenettel a szívünkben. De a várakozás mindig ott volt az indulásnál és az érkezésnél egyaránt. Olyan volt kicsit, mint a drog! Mindig a következőre gondolsz, mikor vége az aznapinak. Én is vártam! Vártam, hogy hallják végre meg a hangunkat, hallják meg végre a dübörgést, hallják meg végre a kint rekedtek kiáltásunkat, hogy nem én és nem mi voltunk, akik megtagadták őket 2004 decemberében!!! Hallja meg mindenki szerte ezen a környéken, határaink mentén, mindenhol Európában, hogy van még igazi huszárság, van még had, aki kürtre indul, vannak még, akik nemzetért, őseink jogán, a Teremtő Isten egyetlen igazi fegyverét is mesterien forgatják, a szeretetet. 2008 szeptemberére ért vissza a visszhang… Akkor, ott, Déván, először állt együtt a Kárpát-haza, egy oltárnál, a jövő hírnökeivel körbe véve, megszentelt helyen, felszentelt ember előtt, a Teremtő akaratából. Meghallották!!!
Most, Ők hívnak minket! Végre…
Új könyv kezdődött. Nem fejeződött be, hanem új alapokra helyeződött, ahogy mondtam nektek!

Bujdosó Janó
 
2009.aug. 20-23 "DÉVA V." motoros túra, Gyergyószárhegy, másképp, mint eddig.
Ifj. Pállfy Béla székelyudvarhelyi fafaragó még 2008 szeptemberében, rögtön a templomi beszéd után vállalta a folytatást, mivel; a mi tetteink elég bizonyságul szolgáltak a székely, erdélyi magyaroknak, hogy az anyaországban nem mindenki felejtette el Őket. Sőt van egy motoros közösség, akik tettekkel bizonyították kitartóan, minden nehézség ellenére, hogy ők sóvárogva kívánják a KÁRPÁT-HAZA magyarságának egyesülését. Ez a bizonyságtétel a székelyföldi, erdélyi magyar motorosokat arra ösztönözte, hogy ÖSSZEFOGJANAK és egy emberként álljanak a "DÉVAI szellemiség" mellé. Ennek az összefogásnak az eredményeként kerül megrendezésre "DÉVA V.".
 
Helyszín, menetrend:
Gyergyószárhegyen van a LÁZÁR-kastély és a mellette található ferences rendi kolostor. Ezek az épületek fognak helyet biztosítani a rendezvénynek. A cél most is az árva gyerekek megsegítése. Böjte Csaba gyermekmentő cselekedeteinek eredményeként Erdély-szerte több, mint 40 helyen folytatnak gyermeknevelést, több formában (kb. összesen. 3000 gyereket étkeztetnek rendszeresen, kb. 1700 pedig bentlakásos)
Ezek közül az egyik helyszín, Gyergyószárhegyen, a Kájoni János gyermekotthon, Csergő Hajnal és Csergő József vezetésével.
www.gyergyoszekigyerekek.com

A túra egyik fő célja, hogy minél több pénzt adományozzunk a gyerekotthonnak, mert Gyergyó városban sikerült megvenni a régi városi szülészet épületét és azt újítanák fel bentlakásos kollégiumnak. Itt kb. 100 gyereknek tudnának szállást biztosítani és így a gyerekek helyben tudnának tovább tanulni a középiskolában, magyarul.
A felajánlások elvárható összege most is egy tank benzin ára lenne. Az adomány gyűjtése csak a helyszínen, a regisztráció alatt történhet (TÚLIPÁNOS LÁDA)! Nincs bankszámla. Egy tank benzin kb. 3-5000 Ft. Akivel a környezetéből küldenének adományt (pénzt) azt a helyszínen a tulipános ládába dobhatja bele.

Program:

Aug. 21. reggelétől ajánlott elindulni a helyszín felé. Előre, általunk szervezet, rendőrségi felvezetéssel motoros konvoj NEM indul. Mindenki a saját tempójában 2, vagy 1 nap alatt érhet a helyszínre a saját maga által választott útvonalon. Azt tanácsolom, nyugodtan járjátok be ERDÉLYT 4 napba sok minden belefér.

Az erdélyi nagyvárosokból rendezetten indulnak a helyi motorosok, egyszerre érnek a helyszínre (aug. 22. 12.00 Gyergyó a csikszeredai úton lévő bezinkúti parkoló), hozzájuk lehet csatlakozni. (Marosvásárhely, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely...) Ezeket a helyeket, időpontokat aug. második hetétől tudjuk pontosan megmondani. Akit érdekel, akkor érdeklődjön az elérhetőségeken.

Az árvaház minden kedves résztvevőt megvendégel egy esti meleg étellel (22-én) és egy hideg reggelivel (23.-án), ennek érdekében kérünk mindenkit, hogy előre jelentkezzen, hogy tudják kb. hány főre is főzzenek, készüljenek. Regisztrálni csak a gyergyoszarhegy@freemail.hu e-mail címen lehet.

A regisztráláshoz kell; név, és honnan jössz. A helyszínen lehetséges lesz emlékfelvarró megvásárlására (1000 Ft), ill. a szállást és kosztot anyagiakban meghálálva 1500 Ft vagy 20 Ron lesz. (Ez is az árvaháznak adódik.)

Mindenki előre váltson lejt. Min. 800 km-t kell a határ túloldalán motorozni, vagy ennél többet attól függően merről szeretnétek jönni.

Ajánlott kiváltani az EU-s TAJ-kártyát, baleset biztosítást kötni! Biztosítási zöldkártya a motorokhoz kötelező! Személyigazolvány, lakcímkártya VAGY útlevél, jogosítvány, kötelező! Azonkívül, a gyerekmotoroztatáshoz kisméretű bukósisakot, aki csak tud, hozzon magával, mert csak bukóval lehet majd a gyerekeket motoroztatni, a legnagyobb odafigyelés mellett.

Vasárnap reggel 7:00-kor ébresztő (helyi időben), 9:30-ig csomagolás, folyamatos reggelizés, Szent mise, visszaindulás, búcsúzás.

Ha valakinek van még bármilyen kérdése, a gyergyoszarhegy@freemail.hu címre írja meg, meglévő tudásunk alapján válaszolunk.

Isten hozzon Mindenkit!
Béla, Janó, Ábel 2009.07.18.

Várunk minden magyar ajkú motorost, clubot, baráti kört, túra klubot, egyesületet, szervezetet, közösséget, társaságot az egész világból a cél támogatásához.

Motoros támogatok: (Akik már visszaigazoltak.)
Erdély:
Blues Riders MC
Daimler MC
Flagellum Dei MC
Independent Eagles MC
Plum Brandy MC
Turul MC
Rebel Wolfs
KMB Motors MC
Free Frog MC

Felvidék:
Felvidéki Farkasok BK
Magyarország:
Chrome Heads MC
Condors MC


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...