Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Rock TV – így kezdődött

- 2012.01.04.

Zenei csatornák jöttek-mentek az elmúlt húsz évben, volt Z+ vagy Viva, de a rockzenei műsorokat valahogy mindig hétfő hajnal 3-4 közötti időintervallumra száműzték. Pedig a magyar ember úgy van ezzel mint a viccben az egyszeri parasztbácsi az antiszemitizmussal: „Igény az vóna rá!”
Hát itt a rövid története annak a maratoni vajúdásnak, ahogyan számtalan hátráltató tényező leküzdése után végre megszületett a magyar Rock TV:

2004. augusztus 21-én Diósgyőrben ünnepelte 35. születésnapját a P. Mobil együttes, amelyen hosszú évek után Tunyó is színpadra lépett Lóriékkal. A fantasztikus bulin jelen volt 6 kamera és rögzítette a teljes koncertet. A felvétel eredetileg egy DVD kiadványhoz készült, ami végül sohasem jelent meg.
A felvétel rendező-producerében a Budapestre vezető 180 km-es út alatt fogalmazódott meg a magyar RockTV gondolata. Az azóta eltelt közel 6 évben számtalanszor tűnt úgy, hogy már csak néhány apróság hiányzik az elinduláshoz, d e ezek később mégis hatalmas és nehezen mozdítható hegyeknek bizonyultak. A fordulat 2007-ben következett, mikor sikerült megtalálni azokat a hazai és külföldi partnereket, akiknek köszönhetően felgyorsultak az események. Az egyéb előkészítő munkák mellett már a saját műsorok gyártása is elindulhatott, amelynek koronája a Rockpanoptikum sorozat, amelyből mostanáig több mint 40 rész készült el. Az elmúlt 3 évben többször is karnyújtásnyira volt a RockTV indulása, melyet néha technikai, legtöbbször viszont pénzügyi akadályok késleltettek.
De sohasem adtuk fel és végre eljött a pillanat!

Schuszter Lóri nyilatkozik, az a bizonyos koncert után 2004-ben. Itt kezdődött minden

Som Lajos a Piramis basszusgitárosa hosszú idő óta nem nyilatkozott senkinek, de legutóbb a Rock TV-nek megtette.


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...