Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Idén már a Hungexpón!

- 2012.04.26.

Most sem telhet el az április - Oldtimer Expo nélkül! Csakhogy ezúttal a Hungexpo B pavilonjában várjuk a veterán gépek szerelmeseit. Április 28-án, szombaton az Oldtimer Sokadalomnak köszönhetően a fővárost is ellepik a csodálni való járgányok, május elsején pedig a Velodrom Millenárisra - korhű ruhában - érdemes kilátogatni a benzingőzös múltidézésre.

Szépen gyűlnek a veteránok az április 27-i megnyitóra! Több mint 200 darabosra duzzadt a repertoár - vagyis bárki, aki kilátogat a Hungexpóra, garantáltan megtalálja azt a járgányt, amelytől megdobban a szíve. Minden szépség, ami régi, értékes, különleges, kereke van és képes gurulni.

A VI. Oldtimer Expo kiemelt témája lesz az autó-és motorsport hazai múltja. Rali-és pályaautók, gyorsasági-és crossmotorok, formaautók csillognak majd a standokon. Április 30-án, a rendezvény zárónapján egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó-és motorépítő mesterekkel lehet találkozni, akik anekdotáikkal, régi járműveikkel jönnek el és ragadják magukkal az érdeklődők fantáziáját. A régi időket egy helyszíni mozi is idézi korabeli filmekkel és reklámokkal, míg a Rusty Rodders az amerikai autó-és motorépítés hazai tanítványainak munkáival készül.

Igazi látványosságot jelent Erdős Csaba Stunt Show-ja! A világszínvonalú motoros produkciót Budapesten még soha nem mutatták be. A négyfős team a fizika és a fantázia határait átlépve mutatja be tudását a pavilon előtti betoncsíkon. A félórás műsort a VI. Oldtimer Expo szombati, vasárnapi és hétfői napján lehet végignézni, naponta kétszer, 12.30-kor és 16 órakor.   

A szombati nap különlegessége az Oldtimer Sokadalom, amely már sokadik alkalommal mozgatja meg a veterán járművek büszke tulajdonosait. Reggel a Biatorbágyi Premier Outlets-nél van a gyülekező, aztán a pesti alsó rakpart Dráva utcai végénél egy ellenőrzőpont, a végcél az Oldtimer Expo területe!
Ne menjünk mégis gyalog? Jogos a kérdés, hiszen valaki a VI. Oldtimer Expo látogatói közül egy klasszikus Minivel távozik! Az utolsó napon a látogatók között sorsolják ki az 1989-es Mini Mayfair-t. Mielőtt harsány kacajban tör ki bárki is, tudni kell, hogy ez az autó, ami nincs, hiszen ez az autóépítők és farigcsálók-tuningolók legkedveltebb alanya. Az utolsó csavarig felújított, makulátlan állapotú autó, melyet egy szerencsés látogató - nevére forgalomba helyezve - hazavihet. És ez nem minden! A boldog nyertes a nyereményautóval együtt ingyenes részvételt nyer a Mini Világtalálkozóra, amely 1000-nél is több Mini részvételével zajlik Pünkösd hétvégéjén, Balatonfüreden.(részletek: www.miniclub.hu).


A VI. Oldtimer Expo kiemelt témái:
· 85 éves a Volvo Autó- és motorsport a Vasfüggöny mögött
· A Renault gyöngyszemei
· Magyar autóritkaságok
· Erdős Csaba motoros Stunt Riding bemutatója

Persze a szervezők remélik, hogy ezen a hosszú hétvégén jó idő lesz, de ha mégsem sikerül meggyőzni az égieket, nem gond – a járművek nagy része fedett térben lesz kiállítva, vagyis elázás veszélye kizárva! A rendezvény egyébként család-és gyerekbarát, vagyis teljes nyugalommal lehet a legkisebbekkel is tervezni, rájuk is várnak különböző programok: lesz ingyenes ugrálóvár és trambulin és egy olyan stand is, ahol régi pedálos kisautók mutatkoznak be, ezek közül egyet-kettőt ki is próbálhatnak a méretben még odaillő „sofőrkék”.

Közvetlenül az Expo után, vagyis május 1-én rendezzük meg az utóbbi évek egyik leghangulatosabb eseményét a Velodrom Millenáris ovál-pályáján. A korhű ruhában érkezők nem egészen fél áron vehetik a belépőt (1200 forintért). Érdemes jól körbe nézni a nagyszülők cuccai között, mert egy kalap vagy egy sál nem győzi meg a kapuőröket. 10 órakor kezdődnek a körök, a program délután 3-ig garantáltan eltart majd.  Sok, az Oldtimer Expón kiállított veterán ott lesz a majdnem elfelejtett bringapályán, hogy vidám, színes és benzingőzös légkörben körözzön a 45°-os kanyarokban. Ausztriából, Svájcból, Romániából, Németországból és Szlovákiából is érkeznek részvevők. (részletek: www.velodrom-millenaris.eu)

Részletek:
www.oldtiemerexpo.hu
www.otexpo.hu


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...