Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A motoros naplója

- 2012.07.06.

Az őrültet és a zsenit csak egy hajszál választja el egymásól. Mint ahogyan a szabadságharcost és a tömeggyilkost is.
Hogy Che Guevara melyik csoportba tartozik az most esetünkben nem számít. Mint ahogy az sem, hogy a film második felében már nem láthatjuk a Nortont. Az igazi motoros filmek egyike sem a motorról szól, és ez így van rendjén. Az utazás, az emberek, a tapasztalat és a közben formálódó szemilyéség áll a középpontjában a Che Guevara igaz történetét feldolgozó filmnek, amiben barátjával Alberto Granadoval átszelik Dél-Amerikát egy Norton 500-as nyergében. 8 hónapos 12.000 km-es utazásuk során más szemmel kezdik látni Latin-Amerikát, a változatos tájak is átformálják véleményüket a kontinensről. Eljutnak Machu Picchuba, ahol a hatalmas romok és az inka örökség rendkívüli jelentősége mély benyomást gyakorol rájuk. Amikor Peruba érkeznek, egy Amazonas-menti lepratelepre, mindketten megkérdőjelezik annak a fejlődő gazdasági rendszernek az értékét, amely olyan sokak számára sem jelent semmi haladást.
Che Guevara később beírta magát a a történelemkönyvekbe, társa Alberto Granado pedig a lepratelepen maradt és sédkezett a betegek gyógyításában. Az 59-es forradalom után Alberto Kubába látogatott, majd egy évre rá családjával együtt annak fővárosába költözött: a Havannai Egyetemen biokémiát tanított a szocializmus rögös útján elinduló szigetországban. A jó humorú, a bor, a nők és az irodalom területén jó ízléssel rendelkező tanár nem vett részt a rendszer irányításában, szerény életet élt, tavaly márciusban hunyt el, 88 éves korában érte a halál.
A történetről dokumentumfilm is készült, melyben az eredeti útvonalat végigjárva próbálják felkutatni Che Guevara nyomait, és megtalálni a hátrahagyott Nortont, amely végül sosem került elő.

R


 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...