Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


BOLDOG ZÁRÁS A FEZENEN

- 2012.08.09.

A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepte meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várta a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálták a nekik valót...

A Korpiklaani elvegyült a fesztiválozók között

A Korpiklaani a FEZENezőkkel fesztiválozott: saját koncertjük után megnézték a Sepultura fellépését, és szívesen fotózkodtak a közönség tagjaival. A magyart a legjobb közönségnek tartó Sepunak már nagyon hiányzott a magyarországi buli, így fiatal dobosukkal együtt mindent beleadtak a koncertbe. Chicane énekesnővel és dobossal erősítve pörgetett. A FEZEN Klub Csarnok a fesztivál 4 napja alatt végig teltházas volt. A Cabrioban az utolsó napon többek között a We Are Rockstars-ra tombolt a nép. A fesztivál külföldi fellépői megismerkedtek a magyar konyha ízeivel: a 4. napon a névre szóló torta és az organikus jégkrém mellett lecsó és borsóleves is szerepelt a backstage-menüben.

Az idei FEZENen néhány fő híján 30 ezren fesztiváloztak. A szombati zárnapon a fesztiválozók igazán kivételezett helyzetben voltak: a Korpiklaani nem csak őrült jó koncertet adott nekik, de a fellépésük után kimentek megnézni az utánuk játszó Sepulturát. A szemfüles rajongóknak a zenészek szívesen adtak autogramot és fotózkodtak is azokkal, akik erre kérték őket. A Sepultura szétszedte a színpadot, a közönséggel kivételes kölcsönhatásba kerültek – nem véletlenül tartják a tagok a kubai mellett a magyar közönséget a legjobbnak –, és felejthetetlenné tették a záróestét. Ráadásul, ahogy elmondták, már nagyon hiányzott nekik a magyarországi fellépés, régen jártak nálunk. Most új, 21 éves dobosukkal érkeztek, akinek friss energiája és csillapíthatatlan tettvágya érezhetően felpörgette a bandát, ami a FEZEN után hamarosan egy tengerjáró hajón turnézik majd.

A Media Markt színpadát rejtő hatalmas sátorba is rengeteg FEZENező látogatott el: a The Carbonfools, a colorStar, a Brains, a PASO is itt zenélt. A FEZEN Klub Csarnok végig teltházzal ment: a zárónapon Ganxsta Zolee és a Kartel, a punkfejedelem Konflikt, és még sok más zenekar gondoskodott erről. A kerthelyiségben, a Cabrioban, a kétség kívül figyelemre és rajongásra érdemes We Are Rockstars, a Bohemisn Betyars és a Firkin is megtáncoltatta a közönséget.

A Fehérvári Zenei Napokon, ahol mindennapos volt, hogy a metálos, az alter, a rocker és az elektrós fesztiválozók együtt táncoltak, ugyanarra a zenére, nem csak a zenei stílust, hanem a korosztályokat tekintve is nagy volt a szórás, a hangulat viszont – épp’ ezért – semmi mással össze nem hasonlíthatóan baráti volt, így mindenki mosolyogva hagyta el a fesztiválterületet a koncertek és partyk után.Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...